Αυτή η 28χρονη είχε ξαφνικά επίμονο Βήχα. Αυτό που της είπε ο Γιατρός όμως την έκανε να χάσει τη Γη κάτω από τα Πόδια της…Η Emily Bennet Taylor είναι μια 28χρονη από το Λος Άντζελες. Είναι μια νεαρή γυναίκα που απολαμβάνει και ασχολείται με τον αθλητισμό πολύ, και μεταδίδει την καλή της διάθεση σαν μαζορέτα.

Εκείνη και ο αρραβωνιαστικός της Miles είναι μαζί από το πανεπιστήμιο και ζουν ευτυχισμένοι μαζί. Αλλά όταν έπιασε την Emily ένας συνεχόμενος βήχας λόγω «αλλεργίας», μια δυσάρεστη έκπληξη τους περίμενε.3405
Νόμιζε ότι ήταν απλά μια αλλεργία, επειδή όσοι έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ασχολούνται με τον αθλητισμό και είναι νέοι, ποτέ δε πιστεύουν ότι κάτι τόσο φρικτό θα τους συμβεί. Αλλά ο βήχας της Emily της φαινόταν περίεργος.
Το γκούγκλαρε, και μετά τηλεφώνησε στο αγόρι της: «Νομίζω ότι έχω καρκίνο του πνεύμονα», είπε η φανατική μη-καπνίστρια. «Γιατί;» ρώτησε ο Miles. «Επειδή το κοίταξα στο ίντερνετ.» Ο Miles απλά γέλασε: «Βγες από αυτές τις σελίδες. Δεν έχεις καρκίνο.»
4368
Ο βήχας της δεν γινόταν καλύτερα και τελικά η Emily πήγε στο γιατρό, πεπεισμένη ότι είχε αναπτύξει αλλεργία σε κάτι. Την εξέτασαν διεξοδικά και της έκαναν ακτινογραφία. Η σοκαριστική διάγνωση: η Emily ήταν στα τελευταία στάδια του καρκίνου του πνεύμονα.
Πολλοί γιατροί που ανακαλύπτουν τον καρκίνο σε αυτό το στάδιο, αποφεύγουν τις επεμβάσεις, επειδή ο καρκίνος θεωρείται θανατηφόρος. Γι’ αυτό, η μόνη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν είναι καταπραϋντικά φάρμακα, τα οποία οι ασθενείς παίρνουν τους τελευταίους μήνες πριν το θάνατο. Αυτοί οι ασθενείς δεν μπορούν κανονικά να θεραπευτούν.
5353
Η Emily ωστόσο, είναι νέα και αποφασισμένη να μην τα παρατήσει. Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν έχει ερευνηθεί τόσο όσο άλλες μορφές καρκίνου. Η χημειοθεραπεία δίνει μόνο 20% επιτυχία, αλλά η Emily δεν ήθελε να τα παρατήσει. Επίσης δεν ήθελε να προδώσει την επιθυμία της να κάνει παιδιά, και γι’ αυτό πάγωσε 9 ωάρια της.
6323
Η Emily και ο Miles άρχισαν να μαθαίνουν περισσότερα για τον καρκίνο και να αναζητούν βοήθεια και από άλλους ειδικούς. Τελικά, της έδωσαν χημειοθεραπεία για 8 μήνες. Αυτό που οι γιατροί θεωρούσαν απίθανο, τελικά έγινε: η χημειοθεραπεία άρχισε να λειτουργεί.
Ο όγκος μειώθηκε – και μειώθηκε τόσο που η Emily μπορούσε να εγχειρηθεί. Στην Νέα Υόρκη βρήκαν την Dr. Flores, μία γιατρό που ήταν ειδική στους όγκους στο θώρακα. Δέχτηκε να βοηθήσει την Emily. Αλλά η παρέμβαση αποδείχτηκε δύσκολη, γιατί η Emily θα έχανε ολόκληρο το δεξί της πνεύμονα και μέρος του διαφράγματος.
7311
Η Emily αγχωνόταν όλο και περισσότερο και πολλές ερωτήσεις δημιουργήθηκαν στο μυαλό της: «Κι αν δεν είμαι ποτέ ξανά φυσιολογική; Κι αν δεν μπορώ να κάνω αυτά που κάνουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι;» Και κυρίως ανησυχούσε ότι μπορεί να μην μπορούσε ποτέ να κάνει παιδιά. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη της επιθυμία – να γίνει μητέρα.
Ο Miles προσπάθησε να της φτιάξει το κέφι πριν τη μεγάλη εγχείρηση: «Ας κάνουμε όλα αυτά που χρειάζονται δύο πνεύμονες, και μετά σε ένα χρόνο μπορούμε να τα κάνουμε ξανά και θα δούμε πόσο καλύτερα έχεις γίνει.» Στις 8 Φεβρουαρίου, η Emily εγχειρήθηκε. Η εγχείρηση πήγε καλά, και όταν η Emily ξύπνησε ρώτησε: «Έφυγε ο καρκίνος;».
8262
Ο Miles αμέσως έψαξε το χειρούργο και ρώτησε: «Έφυγε ο καρκίνος;». Η απίστευτη απάντηση ήταν: «Ναι έφυγε.».
Αλλά η ζωή με ένα πνεύμονα είναι δύσκολη. Τις 3 πρώτες μέρες, η Emily δεν έπαιρνε πολύ αέρα. Και μετά έπρεπε να κάνει άλλους 28 γύρους ακτινοβολιών.
Αλλά ο Miles δεν έφυγε ούτε μια φορά από το πλευρό της. Μετά από 6 μήνες, τελείωσαν επιτέλους κάτι που κανένας γιατρός δεν τολμούσε να ελπίσει: η Emily είχε κατακτήσει τον καρκίνο και εκείνη και ο Miles μπορούσαν επιτέλους να κάνουν την οικογένεια που τόσο επιθυμούσαν.
9255
Και μετά, ένα δεύτερο θαύμα συνέβη: οι γιατροί της είπαν ότι δεν μπορεί να μείνει έγκυος επειδή τα επίπεδα ορμονών αυξομειώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη θεραπεία της. Έτσι, έπρεπε να βρει παρένθετη μητέρα.
Καθώς έψαχνε το κατάλληλο άτομο, επικοινώνησε με την Angela Stark, μια φίλη της από το λύκειο. «Όταν διάβασα ότι η Emily ψάχνει παρένθετη μητέρα, ήξερα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μου να τη βοηθήσω.» Πιο πριν η Angela έβλεπε την Emily να παλεύει με τον καρκίνο χωρίς να μπορεί να βοηθήσει.
3 μήνες αργότερα, η διαδικασία εμφύτευση εμβρύου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου και ήταν ξεκάθαρο ότι η Angela Stark ήταν έγκυος σε δίδυμα!
didima
Η Emily δεν πίστευε ότι θα γίνει μητέρα: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που μπορώ να πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο, το οποίο ήταν το κίνητρο μου κατά τη διάρκεια της θεραπείας», είπε με δάκρυα στα μάτια. «Σημαίνει ότι απλά προχωράμε.
Ο καρκίνος θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής μας, επειδή θέλω να βοηθήσω και άλλους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Η εγκυμοσύνη σημαίνει ότι έχουμε προχωρήσει και ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο, το οποίο φαινόταν τόσο μακριά.»
11259
Credit: hefty.co
Πηγή