ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το ήξεραν όλοι. Ο Φάνος Καλοψιδιώτης και η Αστυνομία γνώριζαν ότι επρόκειτο σύντομα να γίνει δολοφονική ενέργεια σε βάρος του πρώτου, ωστόσο εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν λήφθηκε κανένα αποτελεσματικό μέτρο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Μαΐου του 2016, πριν από τρεις εβδομάδες δηλαδή, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου ενημέρωσαν τον Φάνο Καλοψιδιώτη ότι υπάρχει «άμεσος και σοβαρός κίνδυνος δολοφονικής απόπειρας εναντίον του».

Την ίδια ημέρα, ο Καλοψιδιώτης απέστειλε σχετική επιστολή μέσω του δικηγόρου Ανδρέα Πιττάτζη στον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καλοψιδιώτης εξέφραζε την ευαρέσκειά του για την προειδοποίηση της Αστυνομίας, αλλά και τους προβληματισμούς του για τα μέτρα προφύλαξής του. «Ο πελάτης μου αναμένει με αγωνία να τον ενημερώσετε, τι μέτρα θα πρέπει να λάβει ο ίδιος όπως και τι μέτρα θα λάβει η πολιτεία για προστασία της ζωής του» σημειωνόταν μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή.

Την κατάληξη όλοι την ξέρουμε, καθώς ο Φάνος Καλοψιδιώτης, το μέλος του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών της Αστυνομίας Ηλίας Χατζηευθυμίου και η σύζυγος του τελευταίου, Σκεύη, δολοφονήθηκαν  το βράδυ της Πέμπτης (23/06).



Στο εισαγωγικό σημείωμα της επιστολής, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Άντρες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου (ΤΑΕ), επισκέφτηκαν σήμερα τον ανωτέρω πελάτη μου Θεοφάνη Θεοφάνους (Μαυρουδή) γνωστό και ως Καλοψηδιώτη, ενημερώνοντας τον ότι σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξαν, υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος δολοφονικής απόπειρας εναντίον του, στο κέντρο αναψυχής που διατηρεί με την επωνυμία «Soho Club» στην Αγία Νάπα.
Ο πελάτης μου έχει αναστατωθεί, αφού πρόσφατα έχει δολοφονηθεί και ο πατέρας του Ιωάννης Θεοφάνους, όπως επίσης και πέντε (5)  άτομα τα οποία εργάζοντο στις επιχειρήσεις του (η γνωστή υπόθεση για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα). Οι ηθικοί αυτουργοί αμφότερων των δολοφονικών ενεργειών δεν έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί. Έχουν καταδικαστεί κάποια πρόσωπα μόνο σε σχέση με τη δολοφονία των πέντε (5) συνεργατών του πελάτη μου».



Και καταλήγει η επιστολή: «Ευσεβάστως όμως, εισηγείται ότι εφόσον η Αστυνομία έχει τέτοιες βάσιμες πληροφορίες, έχει και νομική υποχρέωση να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία ή και απαιτούμενα μέτρα για προστασία του, από μια τέτοια ενέργεια. Πέραν της γενικότερης νομικής υποχρέωσης της πολιτείας για διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς του κράτους, ο πελάτης μου ή και οι συνεργάτες μου δεν δύναται να οπλοφορούν, ούτε και δύνανται να έχουν στην κατοχή τους ή και στον έλεγχό τους μέσα παρακολούθησης και άλλο συναφή εξοπλισμό, για να λάβουν προστατευτικά μέτρα.
Ο πελάτης μου αναμένει με αγωνία να τον ενημερώσετε, τι μέτρα θα πρέπει να λάβει ο ίδιος όπως και τι μέτρα θα λάβει η πολιτεία για προστασία της ζωής του».
Του Φάνη Μακρίδη
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top