ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Eνοχος για τον θάνατο ενός αλλεργικού πελάτη κρίθηκε τη
Δευτέρα ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος Mohammed Zaman, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ινδικός κήπος» στο Easingwold, στο North Yorkshire, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία ότι σκότωσε έναν πελάτη που είχε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, σερβίροντάς του ένα πιάτο που περιείχε φιστίκια.

Το θύμα, ο 38χρονος Paul Wilson είχε ζητήσει κοτόπουλο χωρίς ξηρούς καρπούς, τονίζοντας κατά την παραγγελία του ότι είναι αλλεργικός, ωστόσο το γεύμα του μαγειρεύτηκε με κάρι που είχε μείγμα ξηρών καρπών, κάτι που του προκάλεσε αλλεργικό σοκ.

Ο ιδιοκτήτης, όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου που δημοσίευσε η Daily Mail, χρησιμοποιούσε φθηνότερους και αμφιβόλου προελεύσεως ξηρούς καρπούς για να περιορίσει τα έξοδά του. Ετσι, κατηγορήθηκε πως έβαλε το κέρδος πάνω από την ασφάλεια και συνεπώς ευθύνεται για τον θάνατο του 38χρονου.

Μια άλλη παράμετρος της υπόθεσης είναι ότι ο Wilson, που ήταν ιδιοκτήτης μπαρ, έχασε τη ζωή του τρεις εβδομάδες αφότου ένας έφηβος πελάτης ενός από τα έξι εστιατόρια που διαθέτει ο Zaman υπέστη αλλεργικό σοκ και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

«Εκανες τα πάντα για το προσωπικό σου κέρδος. Ενέργησες με τρόπο που οδήγησε στον θάνατο ενός ανθρώπου. Ο Paul Wilson ήταν στο καλύτερο σημείο της ζωής του. Αυτός, όπως κι εσύ, δούλευε στον τομέα της εστίασης. Αυτός, σε αντίθεση με σένα, ήταν ένα προσεκτικός άνθρωπος», είπε ο δικαστής πριν ανακοινώσει την απόφαση για την εξαετή φυλάκιση του Zaman.

«Η δικαιοσύνη αποδόθηκε. Ο Paul τώρα μπορεί να αναπαυθεί εν ειρήνη», είπαν έξω από το δικαστήριο οι γονείς του άτυχου 38χρονου. «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο και να αλλάξουμε το παρελθόν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στο παρόν και στο μέλλον και να κάνουμε τα πράγματα σωστά. Μην αφήσετε ποτέ να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», συμπλήρωσαν.

Οπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, αυτή η απόφαση αναμένεται να αλλάξει το τοπίο όσον αφορά στις προμήθειες των εστιατορίων με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top