ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Για 3 χρόνια, ο Νταν και η γυναίκα του Λέα προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί, αλλά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Λέα έκανε εξωσωματική γονιμοποίηση, και αυτό σήμαινε ορμονική θεραπεία, ενέσεις, και πολλοί αγχοτικοί υπέρηχοι. Το γεγονός ότι ο Νταν και η Λέα ήταν στο τέλος των 30 τους έκανε τον κόσμο να ρωτάει συνεχώς πότε θα κάνουν παιδιά.

Πέρασαν πολλά, αλλά μαζί ο Νταν και η Λέα τα ξεπέρασαν. Πρόσφατα ο Νταν έγραψε στο Facebook μια ανοιχτή επιστολή, περιγράφοντας το μακρύ ταξίδι προς την εγκυμοσύνη και τη τραγική εμπειρία της αποβολής της Λέα. Το μήνυμα του Νταν είναι τόσο ειλικρινές που έγινε viral και ξεκίνησε μια νέα συζήτηση για την εγκυμοσύνη.

Έχετε ένα λεπτό; Έχω μια μεγάλη ιστορία να σας διηγηθώ. Η Λέα και εγώ προσπαθούμε για παιδί εδώ και 3 χρόνια. Δε θυμάμαι πότε ακριβώς σταμάτησε την αντισύλληψη. Δε ξεκινήσαμε με σχέδιο, αλλά αν έμενε έγκυος, αυτό θα ήταν σπουδαίο. Αλλά δεν έμεινε έγκυος.

Είμαστε στα 30 μας. Έτσι πριν από 3 χρόνια ξεκινήσαμε να σημειώνουμε ημερομηνίες ωορρηξίας και να κάνουμε τεστ. Αλλά δεν έμεινε έγκυος. ”



Έτσι πήγαμε στο γυναικολόγο, και πήραμε την απάντησή μας: είμαστε εντάξει και δε πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.

Έτσι μετά η Λέα ξεκίνησε ορμονική θεραπεία. Το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης ήταν ελάχιστο έως και μηδαμινό. Αλλά δεν έμεινε έγκυος.

Ίσως έχουμε κακό συγχρονισμό, αλλά είμαστε κοντά στα 40 και ο χρόνος περνάει. Ο γιατρός μας είπε ότι κάποια ορμονικά επίπεδα ήταν πολύ χαμηλά, και αυτό σήμαινε ότι τα ωάρια λιγόστευαν.”

 

“Αυτό σήμαινε για τη Λέα αυξημένη ορμονική θεραπεία για να ενισχυθεί η παραγωγή των ωαρίων. Και ξέρετε πως είναι τα άτομα που οι ορμόνες τους είναι εκτός ελέγχου; Είναι ράκος. Η δουλειά μου ήταν να την κρατάω ήρεμη, αλλά δε το κατάφερνα πάντα. ”

 

“Μετά από μερικούς υπέρηχους ότι όλα είναι εντάξει, της έκανα συνεχώς ενέσεις στο μπούτι, μέχρι που έγινε ρουτίνα. Θα πιστεύετε ότι με όλα αυτά ότι κάναμε συνεχώς σeξ, αλλά η αλήθεια είναι ότι έπρεπε το σπέρμα να συσσωρευτεί πριν τη συλλογή. ”

 

“Έφτασε και η μέρα που έπρεπε να καταθέσω το σπέρμα μου σε ένα πλαστικό βαζάκι. Αναμφίβολα ήταν από τις πιο αστείες και άβολες που έχω ζήσει.”

 

“Παρέδωσα το βαζάκι στους γιατρούς και ακολούθησε η εξωσωματική διαδικασία. Και τώρα περιμένουμε.”

 

“Όσο περιμέναμε και κάναμε συνεχώς τεστ, μαθαίναμε συνεχώς νέα εγκυμοσύνης από άλλους, και αυτό μας αποθάρρυνε λίγο.”

 

“Και μετά οι γιατροί ξεκινούν να μιλούν για τα επόμενα βήματα που είναι πολύ ακριβά, και προσπαθείς ακόμα μια φορά. Και μετά σε ένα ταξίδι μαθαίνεις ότι μένει έγκυος.”



“Η Λέα κάνει εξετάσεις αίματος μετά από 2 εβδομάδες και της ανακοινώνουν ότι είναι έγκυος. Και κλαις με δάκρυα ανακούφισης. Και μετά φρικάρεις γιατί μετά από τόσους μήνες που είχες απελπιστεί, τώρα πρέπει να προετοιμαστείς για ένα μωρό. Μερικούς μήνες αργότερα, η Λέα πήγε για υπέρηχο και τα όλα ήταν φυσιολογικά. Και χαλαρώνεις. ”



“Πλησιάζουμε τα 40 μας, που σημαίνει ότι μια εγκυμοσύνη μπορεί να μην είναι βιώσιμη. Αλλά μας είπαν να χαλαρώσουμε και ότι όλα τα σενάρια είναι δυνατά. Σε μια επίσκεψη αργότερα στο γυναικολόγο, ο γιατρός δεν έβρισκε καρδιακό παλμό. Και μετά δεν ήταν έγκυος.”

 

“Αποβολή. Είναι κάτι που κανείς δε το συζητάει. Κανείς δε το ανακοινώνει πουθενά, γιατί είναι σαν να θρηνείς για το χαμό του αγέννητου παιδιού σου. Ευχαριστώ τους φίλους μας που μας στάθηκαν δίπλα μας σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές.”

 

“Είναι πολύ δύσκολο να το σκέφτομαι ακόμα και τώρα. Ξεκινήσαμε ξανά λίγο καιρό μετά την ορμονική θεραπεία, και με την ελπίδα για το καλύτερο.”

 

“Ξαναέγινε εξωσωματική και αυτή τη φορά δοκιμάσαμε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι. Φαίνεται πως και η παραμικρή αχνή γραμμή σημαίνει ότι είναι θετικό το αποτέλεσμα. Και αυτή τη φορά περιμέναμε παιδί.”



“Όχι ότι το πιστεύαμε αρχικά, αλλά 3 υπέρηχους αργότερα, ακούγαμε το καρδιοχτύπι ζωηρό. Ξέρω ότι πολλοί έχουν περάσει περισσότερα από εμάς. Είμαστε συγκριτικά τυχεροί και υπερενθουσιαμένοι. Είναι κοριτσάκι, όχι ότι το φύλο έχει σημασία, αλλά θα κάνουμε κόρη. Είμαστε έγκυος.”
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top