ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το σημάδι που δείχνει ότι Μάρκο Σίλβα και Κώστας Φορτούνης σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Αυλακιώτης έχει τις λεπτομέρειες.

τά τη χαρά της φιέστας για την κατάκτησης του πρωταθλήματος φίλοι μου ήρθε η ανώμαλη προσγείωση για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το Blog του Δημοσθένη Καρμοίρη στο Sportit.gr για την τύχη του Μάρκο Σίλβα και του Κώστα Φορτούνη τους έκοψε τη φόρα και τα φτερά. Ο Καρμοίρης προσπάθησε να το φέρει λάου λάου, μιλώντας στην αρχή… επιστημονικά:
«Οι επιστήμονες επιμένουν ότι μόνο το 8% της επικοινωνίας διαθέτει “λέξεις” και κατά συνέπεια η γλώσσα του σώματος “ακτινογραφεί” τις σκέψεις των άλλων… αρκεί να παρατηρήσουμε για λίγο τις ασυναίσθητες κινήσεις του!». Για να καταλήξουν σ’ αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες μελέτησαν τις κινήσεις του σώματος 77 διαιτητών και βοηθών στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Αν και χρησιμοποίησαν μόνο δυο λέξεις στα 90’ λεπτά του αγώνα («πέναλτι» και «οφσάιντ») η γλώσσα του σώματός τους και οι ασυναίσθητες κινήσεις του (σήκωμα σημαίας αν ο αντίπαλος επιθετικός καλυπτόταν από under 2,5 παίκτες) έδειχνε ότι είχαν μπει στον αγώνα έχοντας διατεταγμένη υπηρεσία (να αδικήσουν τον Ολυμπιακό). 

Μετά τα επιστημονικά, ο Καρμοίρης πέρασε και στα ποδοσφαιρικά: «Μέσα στην έξαρση της χαράς, στην ατμόσφαιρα κόκκινης πανδαισίας συναισθημάτων που παιζόταν στην πρόχειρη εξέδρα που πατούσαν οι πρωταθλητές 2015-16, την πανοραμική νύχτα της φιέστας για το 43ο, είχε ενδιαφέρον η λεπτομερής παρατήρηση στην κίνηση του σώματος του προέδρου του Ολυμπιακού». Γι’ αυτό είχε τόσα πολλά άδεια καθίσματα στη φιέστα.

Δεν πήγε πολύς κόσμος για να μην είναι στραμμένα τα βλέμματα στις εξέδρες, αλλά στην κίνηση του σώματος του προέδρου του Ολυμπιακού, που έκρυβε πολλά και σημαντικά μηνύματα:

«Η γλώσσα του σώματος που χαρακτήριζε τον ηγέτη του συλλόγου πάνω στους ασπασμούς με Σίλβα και Φορτούνη, μου θύμισε ανάλογα καρέ αγάπης με ανθρώπους που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από το Ρέντη και στάθηκαν πολύ ιδιαίτεροι για τον Βαγγέλη Μαρινάκη». Μέχρι εδώ ήταν η χαρά των φίλων του Ολυμπιακού. Γιατί μόλις διάβασαν ποιους του θύμισε του Δημοσθένη η γλώσσα του σώματος του Μαρινάκη στους ασπασμούς με Σίλβα και Φορτούνη, έσπευσαν να βγάλουν τα λευκά μαντήλια του αποχαιρετισμού:   

«Τον Φουστέρ, τον Τσόρι πέρυσι, τους Ρομπέρτο, Μανιάτη, Αβραάμ, ασφαλώς τον Αριέλ Ιμπαγάσα, όπως και τον Κέβιν Μιραλάς». Ο ένας πιο καλότυχος απ’ τον άλλον. Με το που τους ασπάστηκε ο πρόεδρος η πορεία τους στο λιμάνι και τον Ολυμπιακό απογειώθηκε. 

Ο Φουστέρ παραλίγο να κόψει την μπάλα, ο Τσόρι έφαγε πάγκο, ο Ρομπέρτο έχασε την Μάρτα, ο Μανιάτης έφυγε στην ξενιτιά, ο Αβραάμ έφτασε μέχρι την Κίνα, ο Ιμπαγάσα πήγε Πλατεία και ο Κέβιν Μιραλάς αντί για την Μάντσεστερ έκλεισε στην Έβερτον. 
Αν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού χίλιες φορές για την καριέρα σου στον Πειραιά να σε φιλήσει ο Άγιος Πειραιώς στο κούτελο, παρά να σε ασπαστεί ο πρόεδρος.   

Αν και τα σημάδια είναι ξεκάθαρα, ο Καρμοίρης παραμένει αισιόδοξος και βλέπει παραμονή Σίλβα και Φορτούνη στο λιμάνι: «Και να ήθελαν να πάνε κάπου αλλού, δεν πάνε. Δεν είναι που δεν το θέλει ο Ολυμπιακός. Ασφαλώς και τα συμβόλαια τους δεσμεύουν με τους ερυθρόλευκους, όμως ο Μαρινάκης έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που ηγείται στο θάλαμο διακυβέρνησης του βαποριού ότι δεν χαλάει καρδιές».

Και για να το αποδείξει αυτό ο Δημοσθένης επικαλέστηκε ένα παράδειγμα που έκανε τους φίλους του Ολυμπιακού να πετάξουν απ’ τη χαρά τους:

«Σ’ αυτή την κατηγορία ίσως να βρεθεί φέτος το καλοκαίρι ο Ρομπέρτο. Έχοντας κλείσει είναι αλήθεια έναν σημαντικό κύκλο στον Πειραιά ο Ισπανός γκολκίπερ». Ο κύκλος του Ρομπέρτο ολοκληρώθηκε με το που τον ασπάστηκε ο πρόεδρος. Ύστερα από αυτό το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο. 

Ή δανεικός στον Πλατανιά θα πήγαινε ή με ελεύθερη μεταγραφή στη Ρόμα (η Μπενφίκα δεν ψάχνει τερματοφύλακα και η Σταντάρ προτίμησε τον Μανιάτη).  

Μετά το κρύο ο Καρμοίρης ξαναζέστανε στους φίλους του Ολυμπιακού, σημειώνοντας ότι για τον Σίλβα και τον Φορτούνη παρά το φιλί του προέδρου, οι συνθήκες είναι διαφορετικές:
«Στην πραγματικότητα όμως, οι κινήσεις των σωμάτων και η γλώσσα τους, “μίλησαν” την Κυριακή. Στην αγκαλιά του Μαρινάκη». Δεν πρόλαβαν να χαρούν οι Ολυμπιακοί και πάγωσαν πάλι. 

Γιατί το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Καρμοίρης ήταν εντελώς άστοχο, όπως μπορεί να καταλάβει και ένα μικρό παιδί. Οι κινήσεις των σωμάτων του Σίλβα και του Φορτούνη δεν γινόταν να μιλήσουν για έναν απλό λόγο. Μέσα στην αγκαλιά του Μαρινάκη δεν φαίνονταν καν.

Πηγή: sdna.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top