ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διατροφολόγοι
σχετικά με την κατανάλωση πατάτας!

Συγκεκριμένα, οι πατάτες που έχουν πάρει πράσινο χρώμα είναι επικίνδυνες για την υγεία, καθώς έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σολανίνη, μια τοξίνη που προκαλεί ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα. Όλες οι πατάτες παράγουν μικρές ποσότητες σολανίνης ως μια μορφή φυσικού εντομοκτόνου για την προστασία τους.
Ωστόσο, οι πατάτες που εκθέτονται παρατεταμένα στο φως και σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες σολανίνης και να πρασινίσουν εξαιτίας της αύξησης της χλωροφύλλης. Στα αριστερά της ακόλουθης φωτογραφίας, βρίσκεται μια ελαφρώς πράσινη πατάτα που είναι ασφαλής για κατανάλωση και στα δεξιά μια πατάτα, που έχει πρασινίσει πολύ και πρέπει να την πετάξετε.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top