ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Θέλετε να το δοκιμάσουμε ή θα... τρέχουμε και δεν φτάνουμε μετά;

Έχουμε ακούσει και μιλήσει μεταξύ μας πολλές φορές για το φαινόμενο της πεταλούδας και την επίδραση που μπορεί να έχει η παραμικρή κίνηση που κάνεις. Ανάλογα με την θέση σου και το μέγεθος, ανάλογο θα είναι και το impact της κίνησης. Κι αν αυτό ισχύει για μια ατομική ενέργεια, φαντάσου τι θα ισχύει για μια ενέργεια συλλογική. Ή μια εθνική. Ή μια παγκόσμια κίνηση. Τι θα γινόταν αν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη πηδούσαν μαζί;

Προσοχή. Δεν έχουμε βάλει εισαγωγικά στη λέξη, επομένως μιλάμε απόλυτα κυριολεκτικά, για να προλάβουμε τις παρανοήσεις. Το Business Insider επιχείρησε να εικονοποιήσει το τι θα μπορούσε να συμβεί αν τα 7 δισεκατομμύρια που ακουμπούν το πόδι τους πάνω στον πλανήτη Γη, συνενοούνταν να κάνουν ένα άλμα ταυτόχρονα.

Όλοι μας πάνω κάτω εικάζουμε τις συνέπειες, αλλά η επιστημονική εξήγηση τα δίνει πιο σαφή και πιο δυσοίωνα. Σε ένα βίντεο που έφτιαξαν βλέπουμε ότι αν όλοι μας κάναμε ένα άλμα ενός ποδιού και προσγειωνόμασταν ταυτόχρονα στο έδαφος, τότε θα δημιουργούνταν σιγά σιγά ένα τεράστιο ρήγμα και θα γεννιόταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος 200 ντεσιμπέλ. Η ανθρώπινη ακοή φτάνει στα όρια της στα 90 περίπου ντεσιμπέλ, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι πρώτα θα μέναμε κουφοί.

Στη συνέχεια θα εξαπλωνόταν μια ενέργεια που θα δημιουργούσε σε κάθε σημείο του πλανήτη σεισμό από 4 ως 8 Ρίχτερ, ανάλογα με τον πληθυσμό που υπάρχει σε κάθε περιοχή και με το παπούτσι που φοράει. Είναι άλλο να κάνεις άλμα με παπούτσι νούμερο 43 και άλλο με 48.

Θέλετε κι άλλα; Οι γραμμές του τρένου θα διαλύονταν, οι γέφυρες θα κατέρρεαν, προφανώς οι κεραίες θα έπεφταν και το ρεύμα θα πεταγόταν στον αέρα. Ο πλανήτης Γη πάντως θα συνέχιζε κανονικά την τροχιά του και θα ήταν σαν ένα φτάρνισμα.
Μην αρχίσετε να συνομιλείτε για ταυτόχρονα άλματα γιατί την κάτσαμε τη βάρκα.

Πηγή: toratora.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top