ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Στα τυφλά συνεχίζονται οι έρευνες τη δολοφονία του 59χρονου Σπύρου Αγγέλου, που πυροβολήθηκε δύο φορές πισώπλατα το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Νταμάρια Ασπροπύργου. Προφανές κίνητρο δεν υπάρχει, ωστόσο το ενδεχόμενο της ληστείας αποκλείστηκε και το πιθανότερο είναι ότι ο άτυχος άνδρας βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ
Φωτο: Χρήστος Ζήνας

Το αγροτικό φορτηγάκι του 59χρονου που χρησιμοποιήθηκε για να διαφύγουν από την περιοχή ο δράστης ή οι δράστες βρέθηκε μέσα σε μια χαράδρα, περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας, όπου προσπάθησαν να το κρύψουν οι δολοφόνοι. Μέσα βρέθηκαν τα λίγα χρήματα, η άδεια και το δίπλωμα οδήγησης του θύματος, όχι όμως και η καραμπίνα που είχε πάρει μαζί του ο άνδρας για να κυνηγήσει. 

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να σκότωσαν με το ίδιο του το όπλο τον φιλήσυχο οικογενειάρχη και στη συνέχεια να το πήραν μαζί τους. Ο άτυχος πατέρας ενός παιδιού είχε πυροβοληθεί δύο φορές, όπως δείχνουν τα τραύματα από κυνηγετικό όπλο που έφερε στην πλάτη και στον αριστερό γλουτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Σπύρος Αγγέλου να βρέθηκε τυχαία μπροστά σε κάποια περίεργη δοσοληψία και να είδε πρόσωπα που δεν έπρεπε, με αποτέλεσμα να του κλείσουν για πάντα το στόμα. 

Αλλωστε, η περιοχή στην οποία πήγε να κόψει ξύλα είναι ερημική και κατά καιρούς έχουν καταγραφεί περίεργες κινήσεις, κυρίως από Ρομά που εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Ολα αυτά, ωστόσο, παραμένουν σενάρια που εξετάζουν με προσοχή οι έμπειροι αστυνομικοί, καθώς δεν έχουν κάποιο απτό στοιχείο στα χέρια τους για το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας. 

Στην περιοχή Νταμάρια

Ο 59χρονος είχε φύγει λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής από το σπίτι του, λέγοντας στην οικογένειά του ότι θα πήγαινε στην περιοχή Νταμάρια για να κόψει ξύλα για τα βαρέλια που έφτιαχνε, ενώ πήρε μαζί του και την καραμπίνα του για να κυνηγήσει. 

Μαζί του στο αγροτικό φορτηγάκι του ο «τελευταίος βαρελάς» είχε και το αλυσοπρίονο που θα χρησιμοποιούσε για να κόψει τα ξύλα. Το βράδυ της ίδιας ημέραςεντοπίστηκε νεκρός, έχοντας δίπλα του το αλυσοπρίονο και το κινητό του, ενώ το αγροτικό αυτοκίνητο και η καραμπίνα του έλειπαν.

«Αδικα τον σκότωσαν τον άνθρωπο»

Εδώ και δύο μέρες η σύζυγος και ο μοναχογιός του άτυχου Σπύρου Αγγέλου αφήνουν την εξώπορτα ανοιχτή για τους συγγενείς και τους φίλους που φτάνουν για να τους συλλυπηθούν. Η δολοφονία-μυστήριο του 59χρονου έχει μουδιάσει την κοινωνία του Ασπροπύργου. Οι γείτονες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον καλοσυνάτο οικογενειάρχη με το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη, που όλοι γνώριζαν, καθώς πέρασε όλη τη ζωή στον Ασπρόπυργο. Τους φαίνεται απίστευτο ότι δεν βρίσκεται πια στη ζωή, πόσο μάλλον ότι δολοφονήθηκε πισώπλατα. Η κυρία Κούλα (φωτό) θυμάται τον 59χρονο να φροντίζει τον περίβολο του σχολείου της γειτονιάς, τονίζοντας ότι νοιαζόταν για το καλό όλων. «Ηξερε σαν την παλάμη του τα κατατόπια στο βουνό που πήγαινε για να μαζέψει ξύλα ή να κυνηγήσει. Το βουνό, όμως, έχει μυστικά. Ποιος μπορεί να ξέρει τι συνέβη εκεί πάνω; Αδικα τον σκότωσαν τον άνθρωπο» είπε στην«Espresso» η ιδιοκτήτρια του κρεοπωλείου λίγα μέτρα από το σπίτι του άτυχου άνδρα.

Η αγάπη του Σπύρου Αγγέλου για το κυνήγι κρατούσε χρόνια. Τις περισσότερες φορές το συνδύαζε με το μεράκι του, να κατασκευάζει ή να επισκευάζει βαρέλια, όπως τον είχε μάθει να κάνει καλά ο πατέρας του και όπως εκείνος είχε μάθει από τον παππού του που το έμαθε από τον νονό του στη Σαντορίνη το 1860. Γι' αυτό πολλές φορές ανέβαινε στο βουνό για να μαζέψει ξύλα και μετά καθόταν για ώρες ολόκληρες στο εργαστήριο του, δουλεύοντάς τα στο χέρι. Η μοναδική τέχνη του τον είχε κάνει ιδιαίτερα αγαπητό και γνωστό. Ως τη στιγμή που κάποιος έκοψε ξαφνικά και βίαια το νήμα της ζωής του.

Πηγή: Espressonews
loading...
 
Top