ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Την Πέμπτη 27/8 άφησε την τελευταία του πνοή λόγω καρδιακής ανακοπής σε ηλικία 58 ετών ο Ντάριλ Ντόκινς, ο επονομαζόμενος «Chocolate Thunder». Το προσωνύμιο «Chocolate Thunder» το απέκτησε κυρίως λόγω του καρφώματος – σήμα κατατεθέν, με το οποίο είχε κυριολεκτικά κατεδαφίσει τις μπασκέτες αρκετές φορές και ουσιαστικά είχε αναγκάσει τους υπεύθυνους του ΝΒΑ να τις αντικαταστήσουν με τις μπασκέτες νέας τεχνολογίας, που ήταν ελαστικές και πιο ανθεκτικές. Ένας θρύλος της εποχής θέλει το συγκεκριμένο παρατσούκλι να αποτελεί έμπνευση του τραγουδιστή Stevie Wonder.

Στις 14 σεζόν που μέτρησε στο ΝΒΑ φόρεσε τις φανέλες των Σίξερς, Νετς, Τζαζ και Πίστονς από το 1975 ως το 1989, έχοντας για μέσους όρους καριέρας 12 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 1.4 κοψίματα σε 23.7 λεπτά συμμετοχής..

Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1957 στο Orlando και φοίτησε στο Γυμνάσιο του «Evans». Ο Ντόκινς επελέγη στο νούμερο «5» του ντραφτ του 1975 και μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που  επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο της διαδικασίας κατευθείαν από το high school.

Πηγή: Koolnews
loading...
 
Top