ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Η αγωνία κορυφώνεται! Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και να κληθεί ο ελληνικός λαός να πει ένα "ΝΑΙ" ή ένα "ΌΧΙ" στο αυριανό δημοψήφισμα.

Μέχρι τότε, η ανησυχία των πολιτών είναι έκδηλη και αφορά φυσικά στις καταθέσεις τους. Ήδη η ταλαιπωρία που υφίστανται από την Δευτέρα που επεβλήθη το capital control στις τράπεζες είναι αρκετά μεγάλη -και ειδικά για ευπαθείς ομάδες όπως οι συνταξιούχοι- ωστόσο μέσα σε αυτή την ταλαιπωρία ήρθε να προστεθεί και η... "βόμβα" των Financial Times, που κάνει λόγο για "κούρεμα" καταθέσεων!

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο δημοσίευμα εκ του πονηρού, ενώ ανακοίνωση διάψευσης έβγαλε και το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο οποιαδήποτε διάψευση...μικρή διαφορά μπορεί να κάνει στους απλούς πολίτες που φυσικά απεύχονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Την ίδια ώρα, το... "φαρμάκι" του για την ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να ρίξει για πολλοστή φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με συνέντευξη του στην Bild.

"Δεν με εξέπληξε το ότι δεν βρήκαμε λύση!"

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild, ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν "προβλέψιμη" διότι η Αθήνα "δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων". "Όποιος γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. την εκλογή του τον Ιανουάριο) αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα.

"Για αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά", συνέχισε ο Σόιμπλε.

Πηγή: newsit.gr
loading...
 
Top