ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Τρία βασικά στοιχεία ,οδήγησαν στην παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.
Πρώτον:  Να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις είπαν οι εταίροι αλλά με μια προϋπόθεση. Μην έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Βαρουφάκης.

Δεύτερον: Πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν τον Βαρουφάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Τρίτον: Όταν ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του πρίν το δημοψήφισμα  βγήκε και είπε ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΟΧΙ , τότε μέσα σε 48  ώρες  θα έχει γυρίσει με συμφωνία. Ο υπουργός Οικονομικών – όπως άλλωστε όλοι οι πολιτικοί ήξεραν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Και την επομένη ο Βαρουφάκης – θέλοντας να χλευάσει την δήλωση του Τσίπρα είπε ότι αν ο ελληνικός λαός πεί  « Όχι»  τότε θα έχουμε  συμφωνία σε 24 ώρες.

Ο πρωθυπουργός έπιασε το υπονοούμενο. Και χθές αντέδρασε . Παίρνοντας σοβαρά και την παραγγελία των ξένων συνομιλητών, δέχθηκε να μην συμμετέχει ο Βαρουφάκης στις διαπραγματεύσεις. Αυτό ήταν και η αρχή του τέλους για τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Μετά τη χθεσινή νίκη του ΟΧΙ ο Γ. Βαρουφάκης έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

“ Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.”

Μετά το ΟΧΙ ο Τσίπρας ζήτησε νέα συνάντηση. Ο Σόιμπλε που δεν ήθελε να βλέπει μπροστά του τον Βαρουφάκη (  θυμόμαστε  άλλωστε ότι στις συνομιλίες ήταν σε ξεχωριστά δωμάτια) δέχθηκε να καθίσουν  εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με έναν όρο, που φυσικά έγινε δεκτός.
loading...
 
Top