ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Σαρδόνιο; Αγχωμένο; Ειρωνικό; Τι συμβαίνει με το χαμόγελο του Πρωθυπουργού; γελάς;»,
«Δεν είναι ώρα για χαμόγελα», «Πού βρίσκεις το αστείο;» και τέτοιου είδους σχόλια διάβασα σήμερα το πρωί στο wall του Facebook μου πίνοντας τον πρωινό καφέ. Δεν άρεσε, λοιπόν, σε ορισμένους ανθρώπους το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έμοιαζε ευδιάθετος στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και το σημερινό Ευρωκοινοβούλιο.
Εμείς, βέβαια, είμαστε της θεωρίας ότι ένα χαμόγελο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν γι’ αυτό και προσπαθήσαμε καλοπροαίρετα να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους ο Πρωθυπουργός δείχνει κεφάτος τις τελευταίες μέρες. Άλλοι είναι ρεαλιστικοί και άλλοι μάλλον βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας μας.

Οπότε έχουμε και λέμε. Ο Αλέξης γελάει...

Για να μην πανικοβληθούμε

Φαντάζεσαι να είχε βλέμμα απόγνωσης, να έπιανε απελπισμένος το κεφάλι του και να έδειχνε νευρικότητα; Μόνο τον πανικό θα έσπερνε. Αντίθετα, ένα χαμόγελο σου δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και μία στάση αισιόδοξη απέναντι στα πράγματα.

Γιατί έτσι αντιδράει ο οργανισμός του

Έχεις ακουστά το μη παθολογικό νευρικό γέλιο; Λένε ότι εκδηλώνεται σε συνθήκες που δεν είναι επιτρεπτό όπως για παράδειγμα σε κηδείες, αίθουσες σχολείου και σε μία κρίσιμη συνεδρίαση φαντάζομαι. Ο οργανισμός αντιδράει έτσι όταν έχουμε συσσωρευμένα αρνητικά συναισθήματα για να διώξει την ένταση.

Για να γίνει συμπαθής

Ο Αλέξης όπως θα ξέρεις βρίσκεται στη λίστα με τους πιο σέξι ηγέτες του κόσμου. Οπότε, αν το πάρεις από επικοινωνιακή άποψη, ένας ωραίος άντρας με ένα όμορφο χαμόγελο αυτομάτως εκπέμπει θετικά vibes.

Γιατί έχει κρυφό σχέδιο

Μήπως χαμογελάει από αυτοπεποίθηση; Λες να έχει κάποιο δυνατό χαρτί που δεν το γνωρίζουμε και να ξέρει ότι θα βγει νικητής σε αυτή την παρτίδα πόκερ; Όλα πιθανά είναι σε αυτή τη ζωή. Αυτό είναι και το σενάριο που θα θέλαμε να ισχύει.

Γιατί από μέσα του βράζει

Μήπως είδες το χαμόγελο του Τσίπρα την ώρα που του έκανε επίθεση ο Βέμπερ; «Κύριε Τσίπρα οι ακραίοι της Ευρώπης σας χειροκροτούν, κάνετε παρέα με λάθος φίλους!» του είπε και προφανώς από μέσα του ο πρωθυπουργός έβραζε. Οπότε μόνο ειρωνικό μπορεί να εκληφθεί αυτό το χαμόγελο.

Γιατί έχει πάρει ηρεμιστικά

Εγώ πάντως, μια βαλεριάνα θα την έπαιρνα άμα ήμουν στη θέση του Αλέξη. Και πιθανόν να ήμουν σαν τον «David after Dentist».

Γιατί είναι χαρούμενος

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε ότι ο λαός τον εμπιστεύεται και αυτό από μόνο του όπως και να το κάνεις είναι μία προσωπική νίκη. Εξ’ ου και τα κέφια.

Γιατί απολαμβάνει την κατάσταση

Άνω κάτω μία ολόκληρη ήπειρο έχει κάνει ο Τσίπρας. Μήπως τελικά, σκέφτεται από μέσα του πόσο πλάκα έχει που Έλληνες και Ευρωπαίοι χορεύουν στο ρυθμό που δίνει; «Όλα μπάχαλο» που λένε.

Γιατί κόλλησε έρπη όλη την Ευρώπη

Είδες τα φιλιά που μοίραζε από εδώ και από εκεί μόλις τελείωσε η συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου; «Μόλις κόλλησες έρπη» σκέφτηκε από μέσα του ο Αλέξης και μετά φαντάστηκε όλο το Ευρωκοινοβούλιο με το κόκκινο σημαδάκι.
Γιατί είδε αυτή τη φωτογραφία
Ή εναλλακτικά το εξώφυλλο του περιοδικού «Χάι». Αυτό, ναι. Είναι τρομολαγνεία.
loading...
 
Top