ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Σήμα κινδύνου για επερχόμενη ισχυρή σεισμική...
δόνηση… περίπου 6 Ρίχτερ, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, «εξέπεμψε» από τις 6 Μαΐου η ομάδα ΒΑΝ του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου, αναρτώντας μάλιστα και τα σχετικά σήματα, κατά την πάγια τακτική της ομάδας, στο πανεπιστήμιο Cornell.

H «περιοχή ανησυχίας» περιελάμβανε τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας, της Στερεάς Ελλάδας και του Κορνθιακού.

Μετά τη δόνηση των 5,3 Ρίχτερ, 25χλμ. Βορειοδυτικά της Χαλκίδας, στις 4:09 τα ξημερώματα της Τρίτης, 9 Ιουνίου, επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης δεν απέκλεισε έναν ισχυρό μετασεισμό.

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης επεσήμανε την πρόσφατη πρόβλεψη της «Ομάδας Βαν», προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από τον ΟΑΣΠ την ενίσχυση του φορητού δικτύου σεισμογράφων. «Εγώ αυτό όφειλα να κάνω. Ο κύριος Βαρώτσος δεν πέφτει ποτέ έξω. Ίσως λίγο ως προς το μέγεθος» σημείωσε.

Πάντως, ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος για έναν τέτοιο σεισμό γιατί οι κατασκευές μας είναι θωρακισμένες. Όπως είπε «ούτε ένας σοβάς δεν θα πέσει».

Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 27 μετασεισμοί έως 3,8 Ρίχτερ από τον ίδιο εστιακό χώρο.

Σήμερα, ο κ. Τσελέντης ζήτησε και πάλι να βρεθεί λύση στο ζήτημα των επιστημόνων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στα τέλη Ιουνίου και θα βρεθεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χωρίς νυχτερινή βάρδια στην καταγραφή των σεισμών. Όπως υπογράμμισε το θέμα γίνεται σοβαρότερο, επειδή το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει οριστεί απο την Ευρωπαϊκή Ενωση και ως Εθνικό Ινστιτούτο Καταγραφής Τσουνάμι.

Παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι ως πρός την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας από τον σεισμό 5,2 βαθμών Ρίχτερ, τα ξημερώματα στον Βόρειο Ευβοϊκό. Όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιντούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί της τάξης των 4 με 4,5 Ρίχτερ, κάτι που θα έδειχνε ότι υπάρχει εκτόνωση του φαινομένου.
loading...
 
Top