ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Εντείνονται τα περιστατικά εισβολής μεταναστών στο νέο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας, επί καθημερινής βάσεως...
Είναι πλέον εμφανές πως ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που διαμένουν σε παλιά κτίρια («ΑΒΕΞ», Λαδόπουλος κ.α.) γύρω από τον νότιο λιμένα έχει αυξηθεί, ενώ αναμένουμε περεταίρω εισροή τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, οι εν λόγω αλλοδαποί προσπαθούν με παντίους τρόπους και μάλιστα με πρακτικές που ξυπνούν μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος να περάσουν προς την Ιταλία, όπως η βίαιη και αιφνίδια εισβολή τους σε φορτηγά οχήματα, ερήμην των οδηγών.

ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΥΛΑΞΗΣ

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποδεικνύουν τα ως άνω λεγόμενα, αλλά και την ουσιαστική απουσία περιφρούρησης του λιμανιού και προστασίας της ιδιοκτησίας των οδηγών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού όπως βλέπεται δεκάδες μετανάστες έχουν εισχωρήσει στο λιμάνι και επιχειρούν να «επιβιβαστούν» σε κάποιο φορτηγό.













«ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ»

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθούμε στην καταγγελία οδηγού φορτηγού στο PatrasTimes.gr ο οποίος τονίζει τα εξής: «όσοι μετανάστες καταφέρνουν να μπαίνουν στις νταλίκες μας, καταστρέφουν τις πόρτες μας κατά την εισβολή τους, ενώ δεν γλιτώνουν ούτε τα εμπορεύματα μας, καθώς προσπαθούν να κρυφτούν ανάμεσα σε αυτά».

«Πρέπει επίσης να σας πω ότι τα κατεστραμμένα εμπορεύματα τα έχουμε πληρώσει στην εταιρία μας, από την τσέπη μας, με συνέπεια να μη πληρωνόμαστε στην ουσία τα δρομολόγιά μας», συμπληρώνει.

ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Από την άλλη, δεν μπορεί να παραβλέπει κάποιος, όχι μόνο το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη και συντεταγμένη, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα βοηθούσε και την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αλλά και το ότι οι μετανάστες δεν έχουν στόχο να παραμείνουν στην Πάτρα και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα, αλλά να ταξιδέψουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπροσθέτως, δεν μπορεί να παραβλέπει κάποιος πως οι «ξεριζωμένοι» αυτοί άνθρωποι ανεβαίνουν καθημερινά τον δικό τους «Γολγοθά» για το «ταξίδι στο όνειρο» της καλύτερης ζωής και εν τη απουσία τους κράτους και του «ευρωπαϊκου οικοδομήματος» γίνονται βορρά στις ορέξεις κάποιων και ιδιαίτερα των δουλεμπόρων.

ΈΩΣ 3.000 ΕΥΡΩ ΤΟ «ΚΕΦΑΛΙ»

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε μετανάστης καταβάλει το ποσό των 2.000-3.000 ευρώ για τη μεταφορά του στην χώρα μας.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top