ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Χωρίς Παπανδρέου η Βουλή μετά από 92 χρόνια!Ιστορική ήταν η χθεσινή μέρα με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που φέρνει αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία... Πολλές και σημαντικές οι αλλαγές επίσης στο πολιτικό χάρτη με εντυπωσιακό το γεγονός πως για πρώτη φορά από το 1923 (εξαιρείται η επταετή δικτατορία) δεν υπάρχει εκπροσώπηση από το γνωστό πολιτικό "τζάκι" των Παπανδρέου καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου με το Κίνημα Δημοκρατών Πολιτών συγκέντρωσε μόλις το 2,46%.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, πατέρας του Ανδρέα, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου το 1923 και από τότε εκλεγόταν συνεχώς έως και το 1967. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται στη Βουλή μέχρι και το 1996 που φεύγει από τη ζωή ύστερα από μακρά ασθένεια. Ο υιός του Γιώργος Παπανδρέου που διετέλεσε πολλές φορές υπουργός και εξελέγη πρωθυπουργός το 2009 βρίσκεται στη Βουλή από το 1985.

Για την ιστορία το μεγάλο αντίπαλο πολιτικό τζάκι της οικογένειας Καραμανλή θα έχει εκπροσώπηση καθώς μετά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που εξελέγη πρώτος στην Α' Θεσσαλονίκης με 86.172 ψήφους, θέση στο Κοινοβούλιο βρήκε εύκολα και ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος (του Αχιλλέα) στο νομό Σερρών.
loading...
 
Top