ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Πτώση 30% στην αγορά της Θεσσαλονίκης τις γιορτέςΣύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης... , η αγορά κατέγραψε πτώση 30% σε σύγκριση με πέρυσι, με το 82% των καταστηματαρχών να δηλώνει απογοητευμένο.

Τα στοιχεία δείχνουν πως μόλις το 18% των εμπόρων της πόλης εμφανίζεται ικανοποιημένο από τον τζίρο της συγκεκριμένης περιόδου, είτε γιατί παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι είτε γιατί "είδε" μια μικρή αύξηση.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του ΕΣΘ, το 72% δήλωσε ότι είχε μείωση του τζίρου του, σε σχέση με πέρυσι, το 20% κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, και μόνον το 7% των επιχειρήσεων ανέφεραν κέρδη.

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία και για την κίνηση της αγοράς τις τρεις Κυριακές που ήταν ανοικτά τα καταστήματα. Το 28% των ερωτηθέντων δήλωσε απογοητευμένο από την κίνηση και των τριών Κυριακών και το 17% εξέφρασε ικανοποίηση για την κίνηση της τελευταίας Κυριακής πριν από τα Χριστούγεννα (21 Δεκεμβρίου).

Πλέον, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη της κίνησης στις εκπτώσεις, που ξεκινούν στις 12 Ιανουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ
loading...
 
Top