Ο Κερκυραίος κουρέας Σπύρος
Πρίφτης έγινε γνωστός όταν κίνησε γη, ουρανό και...
Κομισιόν στην οποία είχε απευθυνθεί με επιστολή του, για να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του κουρέα στην Ελλάδα.
Κομισιόν στην οποία είχε απευθυνθεί με επιστολή του, για να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του κουρέα στην Ελλάδα.
Τότε η Κομισιόν είχε δεσμευτεί ότι με επέμβασή της το επάγγελμα θα άνοιγε, όπως και έγινε, με τη διαφορά ότι τώρα τα πράγματα από το 2012 άλλαξαν πολύ.
Τώρα πια ο Σπύρος Πρίφτης με την οικονομική κρίση, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανοίξει κουρείο, αφού μετά από τόσο καιρό, μέχρι να αρθούν οι περιορισμοί του κλειστού επαγγέλματος, ο ίδιος έπρεπε να χρησιμοποιήσει τις οικονομίες του για να ζήσει.
Είναι τέτοια η τραγική ειρωνία της υπόθεσης που το γερμανικό περιοδικό Spiegel, του έκανε αφιέρωμα στο οποίο αναφέρεται ότι ο Κερκυραίος κουρέας πάλεψε για την αλλαγή όμως εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας η αλλαγή αυτή ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.
Ο ίδιος ο Κερκυραίος κουρέας ανέφερε στο Spiegel: «Το 2012 είχα αρκετά αποθέματα για να ανοίξω το κατάστημα. Αλλά από τότε, σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει. Έχω χρησιμοποιήσει τις οικονομίες μου για να ζήσω»,
Συγκεκριμένα αναφέρει το δημοσίευμα μεταξύ άλλων:
"Ο Σπύρος Πρίφτης απλώς ήθελε να ανοίξει ένα κουρείο και απέτυχε εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας. Ο κουρέας το πολέμησε, αλλά η αλλαγή ήρθε πολύ αργά κι όχι μόνο για τον ίδιο. Είχε χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα. Ήταν σίγουρος ότι θα ήταν πιθανότερο να αυξηθούν τα μαλλιά της κεφαλής του από το να εγκρίνουν οι ελληνικές αρχές το δικό του κουρείο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η κομμωτική ήταν μία από τις πιο ελεγχόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ήρθε η κρίση χρέους και μαζί με αυτή η τρόικα. Οι δανειστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ζήτησαν μεταρρυθμίσεις και η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε το 2011 νόμο με τον οποίο απελευθερώθηκαν δεκάδες επαγγέλματα.
Αυτές τις νέες ελευθερίες ήθελε να εκμεταλλευτεί ο κ. Πρίφτης. Όταν το οικογενειακό εστιατόριο χρεοκόπησε, αποφάσισε το 2012 να χρησιμοποιήσει το πτυχίο του ως κομμωτής και να δημιουργήσει το δικό του κατάστημα. Ωστόσο, οι αρχές απαίτησαν μια απόδειξη ότι είχε συγκεντρώσει δύο χρόνια εργασιακής εμπειρίας ως κομμωτής. Έτσι, αποφάσισε να αγωνιστεί για την απελευθέρωση του κλάδου. Βρήκε ισχυρούς υποστηρικτές για την εκστρατεία του, τους εκπροσώπους της τρόικας, όπως καταδεικνύεται από ηλεκτρονικές και μη επιστολές. Η περίπτωση Πρίφτη είναι μια ακριβής αντανάκλαση του τι πάει στραβά στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης: ακόμα και χρόνια μετά από το μηδέν της διάσωσης οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς κινούνται μόνο στην επιφάνεια».
Flashnews.gr
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.