ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η Barbie με το φαινομενικά «τέλειο» σώμα και το αψεγάδιαστο δέρμα, αποτελεί το πλαστικό πρότυπο για πολλά κοριτσάκια που θέλουν να της μοιάζουν μεγαλώνοντας.

Ωστόσο το πρότυπο αυτό κάθε άλλο παρά εφικτό είναι στην πραγματικότητα, αφού το αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον ανατριχιαστικό.

Η φωτογράφος Σέιλα Πρι Μπράιτ, δημιούργησε τη σειρά «Πλαστικά Σώματα», η οποία αποτελεί σήμερα τμήμα της έκθεσης τέχνης «Η Ομορφιά στην Αφροαμερικάνικη κουλτούρα». Στην έκθεση αυτή αντιπαραθέτει τα χαρακτηριστικά της Barbie με τις πραγματικές ανθρώπινες διαστάσεις και στη συνέχεια τις ενώνει, δημιουργώντας συγκλονιστικές φωτογραφίες με αληθινές barbie που τελικά κάθε άλλο παρά όμορφες είναι.

Οπως δήλωσε η ίδια η Μπράιτ στη Huffington Post: «Η Αμερικανική έννοια για το τέλειο γυναικείο σώμα είναι παράδειγμα εμπορευματοποίησης, που μας περνάει ότι "η εικόνα είναι το παν" και εισάγει τάσεις που πολλοί ξοδεύουν εκατοντάδες δολάρια για να μιμηθούν . Είναι πιο κοινό από ποτέ ότι οι γυναίκες γεμίζουν το στήθος τους με σιλικόνη, φορούν extensions και πλαστικά νύχια, ή κρύβουν τα φυσικά μάτια τους με έγχρωμους φακούς επαφής.

Ακόμα και σε εξώφυλλα περιοδικών , οι γραφίστες επεξεργάζονται τις φωτογραφίες δημιουργώντας εξώφυλλα με αδύνατα μοντέλα και τέλειο δέρμα. Ως αποτέλεσμα , το γυναικείο σώμα γίνεται ένα αντίγραφο μιας κούκλας , και η ουσία της φυσικής ομορφιάς στην δημοφιλή αμερικανική κουλτούρα αντικαθίσταται από την ψεύτικη.»

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από την έκθεση της Μπράιτ






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top