ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Ο αγώνας της Microsoft να φέρει περισσότερες εφαρμογές στα καταστήματά της φαίνεται να...
αποδίδει καρπούς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία στην ιστοσελίδα “Microsoft by the Numbers”.
Έως τώρα, σύμφωνα με τη Microsoft, υπάρχουν 525.000 εφαρμογές στο Windows Phone Store και στο Windows Store και “εκατοντάδες νέες προστίθενται κάθε μέρα”, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι σύγχρονες πλατφόρμες της, κερδίζουν τελικά έδαφος και όλο και περισσότεροι προγραμματιστές ανακαλύπτουν την ευκαιρία να βρουν αυξανόμενο κοινό.
Τον Οκτώβριο του 2012, όταν η Microsoft εισήγαγε επίσημα τα Windows 8, το λειτουργικό σύστημα ξεκίνησε με περίπου 5.000 εφαρμογές διαθέσιμες στο κατάστημα, αριθμός που ήταν προφανώς μικρότερος από αυτόν που η εταιρεία προσδοκούσε για μια σύγχρονη πλατφόρμα που υποτίθεται ότι θα άλλαζε “τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε στους υπολογιστές μας”.
Υπάρχουν επί του παρόντος σχεδόν 350.000 εφαρμογές στο Windows Phone Store και περίπου 190.000 εφαρμογές στο Windows Store, ορισμένες από τις οποίες θα μπορούσαν να τρέξουν σε tablets και smartphones και εμπίπτουν στην κατηγορία των “universal apps”, όπως ανακοίνωσε η Microsoft.
Όπως αναφέρει η VentureBeat, τόσο το Windows Store όσο και το Windows Phone Store είναι αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό. Το Google Play Store έχει σήμερα 1,3 εκατομμύρια διαθέσιμες εφαρμογές, ενώ το App Store της Apple έφτασε στον ίδιο αριθμό, τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο φήμες υπάρχουν ότι η Microsoft μπορεί να συγχωνεύσει τα δύο Stores στην επόμενη έκδοση των Windows, κάτι που θα μπορούσε να υλοποιηθεί την άνοιξη του 2015.
Η Microsoft συγχώνευσε τους λογαριασμούς των προγραμματιστών για τα δύο stores στα τέλη του περασμένου έτους, το οποίο ήταν το πρώτο βήμα προς μια τέτοια σημαντική αλλαγή και άνοιξε τον δρόμο για την έννοια του universal app που εισήχθη νωρίτερα αυτό το χρόνο.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top