ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Ξεπερνά ακόμη και την Ιρλανδία... Η Ντεφάνς στο Παρίσι: Οι φορολογικές ελαφρύνσεις και το επίπεδο των γάλλων επιστημόνων προσελκύει τις εταιρείες τεχνολογίας   (Φωτογραφία:  Reuters ) Ως φορολογικό προορισμό πολυεθνικών κολοσσών όπως η Microsoft και η κινεζική Huawei Technologies παρουσιάζει την Γαλλία σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, εστιάζοντας στα κίνητρα που παρέχει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σε όσους κάνουν επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη (Research and Development - R&D).

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι φορολογικές ελαφρύνσεις 5,6 δισ. ευρώ που παρέσχε η Γαλλία εφέτος σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τους επιστήμονες παγκόσμιας κλάσης που διαθέτει, αποτελούν παράγοντες που ελκύουν τις εταιρείες τεχνολογίας.
Όπως τονίζεται, περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις από τους κλάδους της βιοτεχνολογίας έως και της ενέργειας κάνουν χρήση των φορολογικών πλεονεκτημάτων και τον επιδοτήσεων που έχει θεσπίσει η Γαλλία για τις επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη.
Μάλιστα, η Γαλλία είναι ιδιαιτέρως ελκυστική στις εταιρείες τεχνολογίας παρά το ότι ο εταιρικός φόρος είναι στο 33,3%, όταν ο εταιρικός φόρος στην Ιρλανδία είναι στο 12,5%.
Το ίδιο δημοσίευμα πάντως αναφέρεται στις συζητήσεις που διεξάγονται στο γαλλικό κοινοβούλιο προκειμένου να περιορισθούν οι φοροαπαλλαγές σε όσους κάνουν επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη, με το επιχείρημα ότι ορισμένες εταιρείες κάνουν κατάχρηση του μέτρου.
Πάντως ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει υποσχεθεί ότι αυτό είναι ένα κονδύλι του προϋπολογισμού, το οποίο θα παραμείνει ανέπαφο.
Newsroom ΔΟΛ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top