Καθαρό και προστατευμένο από τη ρύπανση και τις τοξίνες της ατμόσφαιρας το αλάτι των... Ιμαλαΐων, σε
συνθήκες τεκτονικής πίεσης για εκατομμύρια χρόνια, διαμορφώνει μια
ανώτερη κρυσταλλική δομή άφθονα εμπλουτισμένη με δεκάδες ιδιαίτερα
ευεργετικά ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μεταβολίζεται
εύκολα, έχει ιδιαίτερη υφή και ένα υπέροχο χρώμα σε διάφορες αποχρώσεις
του ροζ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική μας όπου νοστιμίζει το
φαγητό.
Κλινικές
μελέτες έχουν αποδείξει ότι το κοινό αλάτι έχει ενοχοποιηθεί για την
αύξηση της αρτηριακής πίεσης και κατακράτηση υγρών, ενώ αντίθετα το
αλάτι των Ιμαλαΐων όχι μόνο δεν προκαλεί τα παραπάνω αλλά βελτιώνει την
κυκλοφορία του αίματος, τη ρύθμιση νερού στο σώμα, καθώς και την
ομαλή λειτουργία των νεφρών.
Επίσης,
η υψηλή περιεκτικότητα ιχνοστοιχείων του αλατιού των Ιμαλαΐων του
προσδίδει τις επιπλέον ευεργετικές του επιδράσεις συγκριτικά με το κοινό
μαγειρικό αλάτι, το οποίο, χάνει πολλά από τα οφέλη του λόγω της
διαδικασίας ξήρανσής του, που πραγματοποιείται περίπου στους 6800 C.
Το
αλάτι των Ιμαλαΐων δρα ακόμα και σε κυτταρικό επίπεδο. Απομακρύνει τις
τοξίνες από τον οργανισμό και διευκολύνει, την πέψη και την καλύτερη
απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων που λαμβάνουμε με την τροφή.
Εξισορροπεί το pH και εμποδίζει ακόμη και την πρόωρη γήρανση.
Παρότι
η χρησιμότητα και η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου αλατιού έχουν
διερευνηθεί και αποδειχθεί κλινικά για κάθε μία από τις παραπάνω
περιπτώσεις
,
είναι καλό να εφαρμόζουμε, το «παν μέτρον άριστον», ώστε να
διασφαλίσουμε ακίνδυνα τη βελτίωση της διατροφικής μας ποιότητας,
και συνεπώς να κερδίσουμε χωρίς παρενέργειες την υγεία και την ευεξία
που επιθυμούμε.
loading...