ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό δυο άτυχων σκύλων,που έπεσαν σε σπηλαιοβάραθρο, στήθηκε στο Βραδέτο Ζαγορίου...
Όλα ξεκίνησαν,όταν τo προηγούμενο Σάββατο ένα κυνηγόσκυλο έπεσε στο βάραθρο και παρά τις προσπάθειες που κατάβαλε τόσο το ίδιο,όσο και ο ιδιοκτήτης του,στάθηκε αδύνατον να βγει στην επιφάνεια.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2 Νομεβρίου, εντελώς τυχαία έπεσε και δεύτερος σκύλος στο ίδιο βάραθρο! Οι ιδιοκτήτες και των δυο σκύλων, μετά από ώρες προσπαθειών και μη ακούγοντας γάβγισματα, θεώρησαν ότι τα σκυλιά ήταν νεκρά.
Χθες το πρωί, μια ολόκληρη βδομάδα μετά, ένας κυνηγός, φίλος του ιδιοκτήτη του δεύτερου σκύλου, περνώντας από το σημείο άκουσε γάβγισμα! Πλησιάζοντας στην άκρη του στομίου του σπηλαιοβάραθρου, διαπίστωσε ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν όχι ένα, αλλά δυο σκυλιά και μάλιστα ζωντανά! 
Ένας από τους ιδιοκτήτες, ειδοποίησε αμέσως για το συμβάν τον Γιαννιώτη εκπαιδευτή αναρρίχησης Ηρακλή Μωυσίδη και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού των άτυχων σκύλων.
Μόλις ο κ. Μωυσίδης έφτασε στο σημείο, έκανε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και διαπίστωσα ότι η διάσωση είναι εφικτή. Ετοίμασε ότι ήταν απαραίτητο για την ασφάλειά του και κατέβηκε στο βάραθρο.
Στα αριστερά του βάραθρου, σε βάθος 15-20 μέτρων υπήρχε ένα πατάρι, στο οποίο και βρήκε τα σκυλάκια, στα δεξιά του συνέχιζε δεύτερο πιο στενό βάραθρο στο οποίο ξανά έκανε πατάρι και στα 10 μέτρα χανόταν πιο μέσα.
Η έκπληξη του αδιάσωστη ήταν πολύ μεγάλη, όταν διαπίστωσε πως τα σκυλιά δεν είχαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας από την πτώση."Ήταν αδύνατα αλλά σε καλή κατάσταση και χάρηκαν μόλις με είδαν.
Τα έδεσα ένα ένα και έδωσα σήμα στους φίλους που ήταν στην επιφάνεια του βαράθρου να τα ανεβάσουν σιγά σιγά στην επιφάνεια", δήλωσε στο epirusgate, ο Ηρακλής Μωυσίδης. 
"Μετά το γεγονός αυτό είμαι χαρούμενος γιατί τα σκυλάκια είναι καλά στην ασφάλεια των σπιτιών τους", κατέληξε. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην περιοχή του Ζαγορίου και στον ευρύτερο ορεινό όγκο της Τύμφης υπάρχουν εκατοντάδες σπηλαιοβάραθρα λόγω του ότι τα πετρώματα των βουνών της περιοχής είναι ασβεστολιθικά τα οποία διαβρώνονται από το νερό αλλά και σε συνδυασμό με διάφορα τεκτονικά φαινόμενα, σε μια συνεχόμενη διεργασία της φύσης που συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στο συγκεκριμένο είναι απαραίτητο να περιφραχτεί ο χώρος γύρο από την είσοδο του Βαράθρου, προκειμένου στο μέλλον αν μην συμβούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά...



loading...
 
Top