ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Δύσκολες ώρες για τον αντιδήμαρχο που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσηςΣτο Βενιζέλειο νοσοκομείο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος ... Ινιωτάκης που το βράδυ της περασμένης Τρίτης έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από δύο άτομα που τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά με σιδερογροθιά, στην οδό Επιμενείδου στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.
Ο κ. Ινιωτάκης το βράδυ της Τετάρτης υποβλήθηκε σε δίωρη χειρουργική επέμβαση ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ-καρέ βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο κάτω από τον χώρο της επίθεσης προκειμένου να χυθει φως στην υπόθεση και να βρουν στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να ταυτοποιήσουν τον δράστη.
Την ίδια ώρα, ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία από τη δολοφονική επίθεση και το σύνολο των φορέων με ανακοινώσεις και ψηφίσματα καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη και ζητούν να εντοπιστούν οι δράστες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδίκασε, ομόφωνα, όπως τονίζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από άγνωστους δράστες, το μέλος του και αντιδήμαρχος, Πέτρος Ινιωτάκης. Επίσης, ζητά από την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Κρήτης, με ψήφισμά του καταδικάζει την επίθεση και ζητά την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Επίσης εύχεται ταχεία ανάρρωση στον κ. Ινιωτάκη και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός μίλησε για δολοφονική και άνανδρη επίθεση από άγνωστους δράστες. Επίσης η παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής ο δήμαρχος «Δύναμη Πολιτών» ανέφερε ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι η ακόμη πιο ισχυρή δέσμευση όλων μας στην απαρέγκλιτη συνέχιση του έργου που γίνεται στο Δήμο Ηρακλείου. Η πορεία της δημοτικής αρχής όχι μόνο δεν θα ανακοπεί, αντιθέτως, θα είναι σταθερή, συνεχής και προσηλωμένη προς τις προγραμματισμένες κατευθύνσεις, ταγμένη μόνο στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και του τόπου».
Ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Γιάννης Κουράκης και τα μέλη της εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους και καταδίκασαν απερίφραστα την πράξη βίας κατά του αντιδημάρχου
Η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου» , εξ άλλου με ανακοίνωση καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους, ο αντιδήμαρχος.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου» καταδίκασε την δολοφονική επίθεση σε βάρος του και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην οικογένειά του, στα καθήκοντά του με νέες δυνάμεις
Ακόμη η δημοτική παράταξη Ηρακλείου «'Αμεση Δημοκρατία», τόνισε πως σε «μία πόλη με πλούσια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή ,ενέργειες όπως αυτή της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του αντιδημάρχου είναι άκρως καταδικαστέες και προκαλούν τον αποτροπιασμό μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του συνόλου των δημάρχων του Νομού Ηρακλείου.
Εξάλλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με δήλωσή του καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αντιδημάρχου Ηρακλείου ,αλλά και κάθε μορφής βίας. «Τέτοιες πράξεις απ' όπου και αν προέρχονται θυμίζουν άλλες εποχές και είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του λαού» τονίζει.
Ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι τέτοιες πράξεις βίας είναι καταδικαστέες και εξέφρασε τη σιγουριά πως η έρευνα των αρμοδίων αρχών θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, για τον εντοπισμό των δραστών.
«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Βία και τις άνανδρες επιθέσεις από όπου κι αν προέρχονται εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράστασή του» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε: «Τέτοιες ενέργειες είναι προσβολή κατά των δημοκρατικών μας θεσμών και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της».
Εξάλλου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Μαίρη Διακάκη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι πρακτικές της βίας δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση στον αντιδήμαρχο και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στο πρόσωπό του».
Τέλος ανακοινώσεις εξέδωσαν το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ και άλλοι φορείς.
loading...
 
Top