ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com


Facebook Rooms app

Το Facebook Creative Labs, η ομάδα πίσω από τις εφαρμογές Paper, Slingshot και Mentions, κυκλοφόρησε την τέταρτη ανεξάρτητη εφαρμογή της με ονομασία Rooms. Στόχος της εφαρμογής να προωθήσει τις ανώνυμες συζητήσεις μέσω ίντερνετ, κάτι το οποίο συνέβαινε στα πρώτα χρόνια χρήσης του ίντερνετ, όταν όλοι σχεδόν οι χρήστες ήταν ανώνυμοι και συζητούσαν σε forums και chatrooms. Τότε που δεν υπήρχαν τα Κοινωνικά Δίκτυα.
Αρχικά διαθέσιμο για iOS σε Αγγλία, Αμερική και κάποιες ακόμη Αγγλόφωνες χώρες, το Rooms app επιτρέπει τη δημιουργία και διαχείριση κοινοτήτων με συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση. Κάθε κοινότητα περιέχει δημοσιεύσεις κειμένου, φωτογραφιών και βίντεο, καθώς επίσης και σχόλια και likes από τους χρήστες της.
Facebook Rooms for iOS
Οι χρήστες μπορούν να συνδέονται στις κοινότητες μονάχα μέσω πρόσκλησης την οποία πρέπει να λάβουν από άλλους χρήστες. Η μορφή της πρόσκλησης είναι μια εικόνα με συγκεκριμένο QR code και η εφαρμογή αναλαμβάνει να σκανάρει τις φωτογραφίες της συσκευής για να βρει αυτόματα προσκλήσεις και να συνδέσει τον χρήστη σε κοινότητες. Όπως θα καταλάβατε, ο χρήστης δε χρησιμοποιεί κάποιο username ή κωδικό πρόσβασης ή email ή Facebook λογαριασμό για σύνδεση. Χρησιμοποιεί απλά τη συσκευή του.
Κάθε χρήστης του Rooms μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε όνομα επιθυμεί, πραγματικό ή ψευδώνυμο. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να διαθέτουν διαφορετικό όνομα σε κάθε κοινότητα, αναλόγως τις προτιμήσεις τους.
loading...
 
Top