ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου. Αυξήσεις ύψους 20 και 30 λεπτών στις τιμές εισιτηρίων αλλά και διακοπή των νυχτερινών δρομολογίων από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης «φέρνει» ο Οκτώβριος στους κατοίκους της συμπρωτεύουσας. απασχόλησαν τη σημερινή. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, έδωσε το παρών σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού Δήμου μετά από πρόσκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και μιλώντας στο Σώμα αναφέρθηκε σε άνευ λόγου κατηγορίες για κακοδιαχείριση και σπατάλη. "Ο ΟΑΣΘ λειτουργεί εδώ και 57 χρόνια, με συνεχή προσφορά και υπηρεσία στους πολίτες", είπε αρχικά.

Για τις διακοπές των νυχτερινών δρομολογίων υποστήριξε πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα καταθέσει πρόταση για παράταση τους, αναφέροντας πως ο Οργανισμός θα κληθεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους. Επιπλέον, τόνισε πως το κόστος των νυχτερινών δρομολογίων, πλην της γραμμής του 78Ν για το αεροδρόμιο "Μακεδονία", είναι 2,6 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου, που από την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου, αυξάνεται από 0,80 λεπτά σε 1 ευρώ για απλή διαδρομή και από 0,90 λεπτά σε 1,20 για διπλή διαδρομή διάρκειας 70 λεπτών της ώρας, ο κ.Στεφανίδης ανέφερε:

"Να σεβαστείτε την απόφαση αυτή, γιατί το εισιτήριο ήταν καθηλωμένο εδώ και 5 χρόνια, όπως και οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών. Όπως σταθερό ήταν το εισιτήριο και για άλλα έξι χρόνια από το 2002 έως το 2008 στα 0,50 λεπτά".

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, πρότεινε να λειτουργήσουν νυχτερινά δρομολόγια σε κάποιες βασικές αρτηρίες για να διευκολυνθούν κυρίως οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές.
 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top