ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Η κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος πώλησης κατοικίδιων επί της οδού Φιλίππου Αργέντη κατέγραψε τον υπάλληλο του πετ σοπ στη Χίο να δίνει στο αγοράκι, που σκότωσε ένα γατί και κακοποίησε ένα δεύτερο, τα δύο μικρά ζώα σε μια κούτα χθες.
Ο Βασίλης Αγιαννίδης πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι και το παιδί έχει εντοπιστεί αλλά και οι γονείς του και μάλιστα το βίντεο με το 8χρονο αγόρι να παίρνει τα γατιά για να τα υιοθετήσει, δείχνει ξεκάθαρο τον μικρό που φορούσε εκείνη τη μέρα ένα κίτρινο μπλουζάκι και γκρι παντελόνι σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.
Στο Α.Τ. Χίου έχει καταθέσει και ο ιδιοκτήτης του πετ σοπ – που προσκόμισε το βίντεο – και ο υπάλληλος, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε έχουν κληθεί και οι γονείς του, οι οποίοι αν δεν «κουκουλωθεί» η υπόθεση θα διωχθούν για παραμέληση ανηλίκου.
Τα αίματα στην είσοδο της πολυκατοικίας από την κακοποίηση των δύο γατιών.
Σύμφωνα με τον κ. Αγιαννίδη – που κατέθεσε και μήνυση εναντίον του ανήλικου δράστη – τη Δευτέρα μια παρέα παιδιών μόλις τέλειωσε από το σχολείο κατευθύνθηκε προς τη συγκεκριμένη γειτονιά.
Το ζώο που γλύτωσε.
Ο νεαρός δράστης μαζί με έναν φίλο του πήγε στο κατάστημα και πήρε τα γατιά τα οποία και κακοποίησε στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Κοντογιάννη 4, όπως πληροφορηθήκαμε μπήκε στο συγκεκριμένο κτίριο επειδή βρήκε την πόρτα ανοιχτή.
Ο υπάλληλος του καταστήματος έδωσε στα παιδιά ζώα – που πολύ συχνά εγκαταλείπουν ασυνείδητοι έξω από το μαγαζί – αφού του τα ζήτησαν είτε για να παίξουν είτε για να τα κρατήσουν.
Το Σύνδρομο Κακοποίησης Ζώων
Ο Απόστολος Περιστέρης, αστυνόμος β’, κτηνίατρος και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στη Γ.Α.Δ.Α., τον Φεβρουάριο του 2011 - και την οποία παρακολούθησε η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου - έθιξε μαζί με άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα της «Κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς», που αποτελεί μια μεγάλη πληγή στη σύγχρονη – κατά τα άλλα – κοινωνία των Νεοελλήνων.
Σε αυτή την ημερίδα ο κ. Περιστέρης είχε τονίσει: «Οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά.
Οι κοινωνιολόγοι, οι νομοθέτες και τα δικαστήρια διαθέτουν αρκετά στοιχεία, που συνδέουν τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές με ανθρώπινα θύματα.
Σύμφωνα με το FBI – καθώς στις Η.Π.Α. υπάρχουν στατιστικά στοιχεία και γίνονται ανάλογες μελέτες – ιστορικό βίας προς τα ζώα έχουν οι περισσότεροι βιαστές και οι δολοφόνοι κατ’ εξακολούθηση.
Οι μελέτες, οι οποίες γίνονται πάνω σε ανθρώπους, που έχουν διαπράξει φριχτά εγκλήματα σε βάρος συνανθρώπων τους, αποδεικνύουν πολύ συχνά, ότι υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ζώων, πριν οι εγκληματίες καταλήξουν στα ανθρώπινα θύματα.
Το αμερικανικό πρότυπο διαγνωστικό και θεραπευτικό εγχειρίδιο για ψυχιατρικές και συναισθηματικές διαταραχές αναφέρει τη βία προς τα ζώα ως ένα διαγνωστικό κριτήριο για διαταραχές συμπεριφοράς».
Η κακοποίηση ζώων είναι το βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων
Ο κ. Περιστέρης υποστήριξε ότι, σύμφωνα με έρευνες στον τομέα της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας, «υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους».
Ανέφερε δε ότι «σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών, που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν, ότι το ίδιο άτομο, που τις κακοποίησε, είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιό τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998).
Σε άλλη μελέτη αναφέρεται, ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχε επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι του. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των Η.Π.Α., η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!
Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο βρέθηκε να έχει κάνει κι άλλα εγκλήματα, ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους (Arluke, A. & Luke, C. 1997). Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχε επιτεθεί σε ανθρώπους (Clarke, J. P. 2002).
Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει ζώα – εκτός από αυτούς που δεν το παραδέχονται (Schiff Louw Ascione, 1999)».
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top