ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Πουλήθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης! Δείτε στο Athensmagazine.gr τι απέκτησαν οι Άραβες (PHOTOS) 
 
Είναι πλέον οριστικό! Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 υπεγράφη η σύμβαση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το «φιλέτο» της Βουλιαγμένης στο οποίο έχουν παρελαύνει προσωπικότητες, όπως ο Φρανκ Σινάτρα και η Τζέιν Φόντα, αποτελείται από:
-Το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόου, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο
-Το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο
-Το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα "Αφροδίτη" που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Οι προδιαγραφές αξιοποίησης της Αφροδίτης προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και τη μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες.
-Δύο παραλίες, του Αστέρα, που καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής και του ΕΟΤ που εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.Δύο παραλίες, του Αστέρα, που καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής και του ΕΟΤ που εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.
-Τη μαρίνα Βουλιαγμένης -θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια- με τη σύμβαση 40ετούς μίσθωσης, που υπέγραψε η Αστήρ Παλάς με την ΕΤΑΔ να είναι ύψους 43 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας για την εν λόγω συναλλαγή μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ως πωλητών, της Apollo Investment HoldCo ως αγοραστή και της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. ως εγγυητή.
Όπως διευκρινίζεται, η Apollo Investment HoldCo είναι εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση των σχετικών προαπαιτούμενων συμβατικών όρων. Σημειώνεται ότι οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έκδοση και δημοσίευση του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) στο ΦΕΚ.
Η ΕΤΕ θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιεσδήποτε σχετικές εξελίξεις.
Πότε ξεκινά η ανάπλαση;
Το πότε θα ξεκινήσει η ανάπλαση του Αστέρα, εξαρτάται από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και το πότε αυτό θα εγκρίνει το προεδρικό διάταγμα που απαιτείται για την έναρξη των εργασιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα έργα. Το γενικό πλάνο ανάπτυξης προβλέπει την υλοποίηση δύο επτάστερων ξενοδοχείων και 15 πολυτελών κατοικιών, με το νέο ιδιοκτήτη της έκτασης, την αραβικών συμφερόντων «Jermyn Street Real Estate Fund IV LP» να κρατά για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το master plan της έκτασης.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top