ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ακούγοντας παράξενα φαγητά το μυαλό σας τρέχει από κατσαρίδες και φίδια που τρώνε οι κινέζοι μέχρι τα «αμελέτητα». 

Εμείς θα σας κουνήσουμε το δάχτυλο και θα σας πούμε... «Όχι μόνο...»...

Διαβάστε παρακάτω 4 από τα πιο παράξενα φαγητά στον κόσμο!



 Balut - Φιλιππίνες

Τι είναι το balut; Το balut, είναι εξαιρετική λιχουδιά στις Φιλιππίνες. Ουσιαστικά, είναι ένα γονιμοποιημένο για 15 μέρες αυγό κότας, μέσα στο οποίο έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται το μικρό κοτοπουλάκι.

Στο έμβρυο φαίνεται να έχει σχηματιστεί το ράμφος και τα μάτια του, ενώ από το λεπτό του δέρμα φαίνονται οι φλέβες και το αίμα του.

Ακούγεται παράξενο και μάλλον αηδιαστικό, παρολ’αυτά οι Φιλιππινέζοι το λατρεύουν και συνοδεύουν τη μπύρα τους μ’ αυτό.


 Haggis - Σκωτία

Τι είναι το Haggis; To Haggis αποτελεί το πιάτο των εκλεκτών περιστάσεων και των εθνικών εορτών στη Σκωτία.

Είναι το παραδοσιακό πιάτο της Σκωτίας και φτιάχνεται από στομάχι αρνιού γεμισμένο με εντόσθια και βρώμη. Μοιάζει με χοντρό λουκάνικο.




Cibreo - Ιταλία

Τι είναι το cibreo; Τo cibreo είναι ένα ιταλικό πιάτο που φτιάχνεται από λειρί κόκορα. Έχει καταγωγή από την Τοσκάνη συγκεκριμένα και λέγεται ότι ήταν το αγαπημένο πιάτο της Κατερίνας των Μεδίκων.

Φτιάχνεται σχετικά εύκολα, με κρόκους αυγών, συκωτάκια και καρδιές κοτόπουλου, όρχεις από κόκορα και φυσικά, τα λειριά από τα πουλερικά.



Chuno blanco - Περού & Βολιβία

Τι είναι το chuno blanco; Στις Άνδεις οι πατάτες αφθονούν, έτσι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τις καταναλώνουν. Ένας από αυτούς θέλει τις πατάτες να καταψύχονται και να αφυδατώνονται, με διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και 50 μέρες. Αυτό γίνεται απόλυτα φυσικά, λόγω των έντονων κλιματολογικών εναλλαγών στη χώρα.

Την ημέρα ο ήλιος είναι πολύ έντονος, ενώ το βράδυ κάνει παγωνιά. Έτσι φτιάχνονται λοιπόν τα chuno, που αποτελούν μια αρχαία διαδικασία. Οι παγωμένες πατάτες μουλιάζουν στα ποτάμια για 30 μέρες, στη συνέχεια ξαναπαγώνουν και καθαρίζονται κι έτσι απομακρύνουν το νερό που έχουν μέσα τους.

Έπειτα εκτίθενται στον ήλιο για 10-15 μέρες και το νερό τους μειώνεται στο 14%. Οι ξεραμένες πια πατάτες τρίβονται μεταξύ τους για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα του δέρματός τους. Το τελικό αυτό αποτέλεσμα είναι τοπική λιχουδιά στις αγορές.
                                                                                                                         Πηγη: flowmagazine.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top