ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Το χαράτσι της ΔΕΗ πάει... ΔΟΥ

Αντιμέτωποι με... «μπιλιετάκι» της εφορίας θα βρεθούν σύντομα περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν κατέβαλαν το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) για το 2013.
Ήδη, η ΔΕΗ έχει αποστείλει στις κατά τόπους ΔΟΥ τις σχετικές λίστες, μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες, προκειμένου να πληρώσουν το «χαράτσι». Πλέον, το έργο της είσπραξης των χρημάτων αυτών περνάει στην Εφορία, μαζί με τις προσαυξήσεις που προβλέπονται ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης.

Προκειμένου να αποφευχθούν παρεξήγησεις αναφορικά με ανεξόφλητους λογαριασμούς, οι οποίοι εμπεριέχουν τμήμα από το «χαράτσι», η ΔΕΗ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση. Ειδικότερα:

  • Όποιος καταναλωτής εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ το οποίο περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία. Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στον λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».
  • Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα, ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο. Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες -πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ- είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.
Το 2013 ήταν η τελευταία χρόνια που εισπράχθηκε το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς από φέτος εφαρμόζεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Ο ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει να πληρώνεται από τα τέλη Αυγούστου και σε πέντε δόσεις, χωρίς καμιά εμπλοκή της ΔΕΗ.

Πηγη: zougla
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top