ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Μία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, δείχνει τις διαθέσεις τους.
Συγκεκριμένα, εν μέσω συγκρούσεων σε Συρία και Ιράκ, οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός χαλιφάτου, έννοιας που έχει εκλείψει εδώ και έναν αιώνα.  Μάλιστα, όπως σημειώνουν, το χαλιφάτο θα επεκταθεί στις περιοχές που θα καταλάβει η οργάνωση σε Συρία και Ιράκ.
Σε ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, το ΙΚΙΛ όρισε τον αρχηγό του, «χαλίφη» Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τον οποίο έχρισε «ηγέτη των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, οι λέξεις «Ιράκ» και «Λεβάντε» θα καταργηθούν από το αρκτικόλεξο ΙΚΙΛ, το επίσημο όνομα του οποίου θα είναι «Το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Αντνάνι.

Εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ, Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, τόνισε: «Κατά τη διάρκεια μια συνάντησης, η «σούρα» (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το Κράτος των μουσουλμάνων. Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων».

Ωστόσο, μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί από το «πλάνο» πενταετίας που φέρεται να έχει δημιουργήσει η ηγεσία του ΙΚΙΛ και αποτυπώνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί. Εν ολίγοις, επιθυμούν σε πέντε χρόνια από σήμερα να έχουν «υπό τον έλεγχό τους» τα Βαλκάνια, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και μεγάλο μέρος της Ασίας.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top