ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Τουρκία, όπου ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 266.
Ο σεισμός του μεσημεριού του Σαββάτου 24 Μαΐου στο Βόρειο Αιγαίο, με επίκεντρο 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης, αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο μετέδωσε αρχικά ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ, στις 12.45 όμως το μεσημέρι αναθεώρησε το μέγεθος σε 6,5 Ρίχτερ ενώ το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο έκανε αρχικά λόγο για δόνηση 7,2 Ρίχτερ και κατόπιν αναθεώρησε στα 6,4 Ρίχτερ.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Τουρκία, όπου ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 266.

Στη Λήμνο, από επιτόπιες έρευνες του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν προκύψει ρωγμές σε δύο ιερούς ναούς (εκκλησίες) και σε έντεκα άλλα κτίσματα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής.
Άλλωστε, ο Γ. Μιχελάκης βρέθηκε στο νησί.

Στο νησί έχουν βρεθεί 14 μηχανικοί έχοντας λάβει αρμοδιότητα από το υπουργείο για καταμέτρηση των ζημιών.
Σημείωνεται ότι από τα 58 εκλογικά κέντρα του νησιού, τα οποία ελέγχθησαν όλα, μετακινήθηκαν μόνο δύο, από αίθουσες παλαιότερων σχολείων σε δύο αίθουσες νεώτερων σχολείων.
Ζημιές σε εκθέματα του Μουσείου Μύρινας, προκάλεσε ο σεισμός, που σημειώθηκε το μεσημέρι, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

Εξάλλου, όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, είχε σταλεί στον Οργανισμό έγγραφο με εκτιμήσεις του καθηγητή Σεισμολογίας, Βασίλη Παπαζάχου, που προέβλεπε σεισμό ακόμη και 7 βαθμών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο μεταξύ, οι μετασεισμοί συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:07 της Κυριακής, νότια του Άγιου Όρους με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Από τη νέα δόνηση δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει διάσταση εκτιμήσεων και για το εστιακό βάθος του σεισμού του μεσημεριού του Σαββάτου.
Το Ευρωμεσογειακό Κέντρο εκτίμησε το εστιακό βάθος αρχικά στα 5 χιλιόμετρα και κατόπιν στα 2 χιλιόμετρα.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top