ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Reuters: Τα ραντάρ εντόπισαν το αγνοούμενο αεροπλάνο

Νέες πληροφορίες ότι τα ραντάρ του στρατού της Μαλαισίας αναφέρουν ότι εντοπίστηκε στίγμα του αγνοούμενου από το πρωί του Σαββάτου αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες, στα στενά της Μαλάκκα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, όπου μίλησε στρατιωτική πηγή της ασιατικής χώρας.
Το στενό της Μαλάκκα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα πλωτά κανάλια του κόσμου, το οποίο διατρέχει κατά μήκος τη δυτική ακτή της Μαλαισίας. Η αεροπορική εταιρεία είχε δηλώσει το Σάββατο ότι η πτήση, η οποία μετέφερε 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος, ενώ κατά την τελευταία επικοινωνία με το αεροπλάνο, βρισκόταν στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Μαλαισίας πάνω από την πόλη Κότα Μπαρού.
"Άλλαξε πορεία μετά την Κότα Μπαρού και άρχισε να πετάει σε χαμηλότερο ύψος. Αυτό συνέβη στα στενά της Μαλάκκα", δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Reuters.
Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι το αεροσκάφος βρέθηκε περίπου 1000 μίλια από το σημείο που χάθηκε!

Αυτό από μόνο του προκαλεί ερωτήματα, καθώς αν όντως έχει εντοπιστεί το αεροσκάφος, όχι μόνο γύρισε πίσω προς Κουάλα Λουμπούρ, αλλά κατευθύνθηκε ακόμα πιο δυτικά και μάλιστα πετούσε αρκετή ώρα μετά την απώλεια του στίγματος.

Οι επιβάτες με τα πλαστά διαβατήρια

Οι μέχρι στιγμής έρευνες πάντως, αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο επιβάτες που ταξίδεψαν με πλαστό διαβατήριο ήταν Ιρανός, ενώ η ταυτότητα του δεύτερου δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί.
Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει σύνδεσή του με τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με αξιωματούχο της μαλαισιανής αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για έναν 19χρονο, ο οποίος είχε προορισμό τη Γερμανία, απ' όπου και θα αιτούνταν άσυλο.
Όπως αναφέρουν πάντως αξιωματούχοι της Ιντερπόλ, οι δύο επιβάτες, οι οποίοι ταξίδεψαν με κλεμμένα αυστριακό και ιταλικό διαβατήριο, είχαν προηγουμένως χρησιμοποιήσει ιρανικά διαβατήρια.

news.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top