ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Δεν ενθουσιάστηκαν οι γευσιγνώστες, αλλά το αποδέχονται ως κρέας


Φαγώθηκε επίσημα το πρώτο μπιφτέκι από... κρέας του σωλήνα !
Είναι γεγονός. Το πρώτο χάμπουργκερ με μπιφτέκι από κρέας καλλιεργημένο σε επιστημονικό εργαστήριο καταναλώθηκε με κάθε επισημότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο – και τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπήρξαν αρνητικές παρενέργειες. Θα είναι όμως αυτή η τροφή του μέλλοντος ή οι αντιδράσεις του κόσμου θα είναι τέτοιες που θα αποτύχει το εγχείρημα αυτό;

Σύμφωνα με συνεργάτιδα του καθηγητή Μαρκ Ποστ, που είναι ο “κατασκευαστής” του εργαστηριακού κρέατος, “αν το κρέας δε δείχνει φυσικό, αν δεν έχει φυσική γεύση, δε θα αποτελέσει βιώσιμη εναλλακτική λύση. Πολλοί άνθρωποι αρχικά αντιδρούν με απέχθεια στην ιδέα του εργαστηριακού κρέατος, όμως αν συνειδητοποιούσαν τη διαδικασία παραγωγής του κανονικού κρέατος στα σφαγεία, νομίζω ότι θα την έβρισκαν επίσης απεχθή”.

Πάντως, ήδη υπέρ του νέου κρέατος τάχθηκε επίσημα η διεθνής οργάνωση για την ηθική μεταχείριση των ζώων, PETA.

Όπως ανέφερε από το πρωί το news.gr, “πρώτη ύλη" για το μπιφτέκι που χρησιμοποιήθηκε στο μοναδικό αυτό χάμπουργκερ είναι βλαστικά κύτταρα από αγελάδα. Το κρέας, το οποίο αρχικά είναι λευκό και μετά αποκτά το γνώριμο χρώμα του με την προσθήκη της φυσικής ουσίας μυοσφαιρίνης και χυμού πατζαριού, έψησε ένας σεφ από την Κορνουάλη και το δοκίμασαν δύο γευσιγνώστες. Η μία δήλωσε: “Περίμενα την υφή του πιο μαλακή, έχει αρκετά έντονη γεύση, που μοιάζει με αυτή του κρέατος, αν και είναι λιγότερο ζουμερό. Πάντως για μένα είναι κρέας”. Ο άλλος κριτικός ανέφερε: “Η γεύση του θυμίζει κρέας, αν και μου λείπει το λίπος, πάντως γενικά όταν το τρως, έχεις την αίσθηση ενός χάρμπουγκερ, αν και με κάπως διαφορετική γεύση”.

Προς το παρόν, οι επιστήμονες μπορούν να παράγουν μόνο μικρά κομμάτια κρέατος, ενώ για μεγαλύτερα κομμάτια θα απαιτηθούν κατά την εργαστηριακή διαδικασία τεχνητά κυκλοφορικά συστήματα που θα παρέχουν θρεπτικές ουσίες και οξυγόνο στο κρέας.
 news.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top