Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων στα Ζώα εορτάζεται στις 24 Απριλίου ως μέρα μνήμης για τα εκατομμύρια πειραματόζωα, που υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε χρόνο στο όνομα της επιστήμης και το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας.
Διοργανώνεται από την Animal Aid υπό την αιγίδα....
του Ο.Η.Ε.
Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα, από ποντίκια μέχρι πιθήκους, βασανίζονται σε πειράματα που αφορούν ιατρική, καλλυντικά, χημικά προϊόντα, γενετική και πολεμική βιομηχανία.
Ακόμη, είναι γνωστό ότι τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ήδη δοκιμασμένα σ’ ένα σκύλο, σε μια γάτα ή ένα κουνέλι, ενώ τα χρωμοσαμπουάν, δοκιμάζονται στα μάτια των κουνελιών, με αποτέλεσμα την τύφλωση τους.
Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των πειραμάτων είναι από ανατριχιαστικές έως αποκρουστικότατες και ίσως η αναλυτικότερη αναφορά σε αυτές να μην είναι του παρόντος.
Αυτό που ίσως είναι του παρόντος, είναι το να αναρωτηθούμε κατά πόσο αξίζει τον κόπο.. δεδομένου πως η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει τόσο ώστε η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, σκοπός, τον οποίο συχνά επικαλούνται οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, μπορεί, όπως έρευνες έχουν δείξει, να αποτυπωθεί και σε υπολογιστές..
Το διεθνές standard
Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο standard για το εάν ένα προϊόν περιποίησης είναι "μη δοκιμασμένο σε ζώα".
Σχεδιάστηκε από ένα διεθνή οργανισμό φιλοζωικών οργανώσεων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Βόρειο Αμερική, συμπεριλαμβανομένων και του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού για την Κατάργηση των Πειραμάτων στα Ζώα και του Συνασπισμού για την Ενημέρωση των Καταναλωτών για τα Καλλυντικά.
Είναι η πρώτη φορά που φιλοζωικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, ομόφωνα συμφώνησαν στο τι καθιστά ένα προϊόν "Μη Δοκιμασμένο σε Ζώα".
i-diadromi
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.