ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αυτό δε ξέρω αν το είχες σκεφτεί ότι θα γίνει!



Η Google θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα αγαπημένα σου drone για να κάνει ντελίβερι στους καταναλωτές διάφορα αγαθά! Είναι μία νέα πρόταση που θα ξεκινήσει στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας Καμπέρα.

Μάλιστα, θα είναι η πρώτη λειτουργία στον κόσμο εμπορικής υπηρεσίας αερομεταφοράς για καταναλωτές μέσω μη επανδρωμένων drones! Η υπηρεσία που θα έχει το όνομα Project Wing θα μεταφέρει από αέρος τρόφιμα, ποτά, φάρμακα και άλλα εμπορεύματα απευθείας στα σπίτια των διαφόρων καταναλωτών.

Η έγκριση για το διαφορετικό αυτό τρόπο ντελίβερι, δόθηκε από την αυστραλιανή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας CASA. Η έγκριση δε δόθηκε έτσι απλά για το εγχείρημα αυτό. Πέρασαν δοκιμές διάρκειας 18 μηνών που έκανε στο βόρειο τμήμα της Καμπέρας η Project Wing, στη διάρκεια των οποίων δεν υπήρξε κανένα ατύχημα.

Κι όλα αυτά για να διαπιστώσουν ότι η μεταφορά προϊόντων με μη επανδρωμένα drones δε θα προκαλέσει ατυχήματα!

Μάλιστα, ήδη 12 τοπικές επιχειρήσεις έχουν υπογράψει συμφωνία να διανέμουν τα προϊόντα στους πελάτες τους με τον τρόπο αυτό! Οπότε, αν τύχει να πας στην Καμπέρα και να ακούσει θόρυβο σαν από μέλισσες, μην τρομάξεις, ένα σμήνος drones θα είναι που θα μεταφέρει προϊόντα.

Εκπρόσωπος της CASA δήλωσε ότι:

«Δεν υπάρχουν καθόλου κίνδυνοι για τους ανθρώπους στο έδαφος, για τις ακίνητες ιδιοκτησίες ή για τα αεροπλάνα στον ουρανό.»

Η έγκριση δόθηκε με αυστηρές προϋποθέσεις, οι οποίες είναι:

Η υπηρεσία drones θα λειτουργεί σε συγκεκριμένες ώρες της μέρας.
Τα drones απαγορεύεται να περάσουν πάνω από μεγάλες οδικές αρτηρίες.
Πρέπει να κρατούν μια ελάχιστη απόσταση από τους ανθρώπους στο έδαφος.
Ad
Στη διάρκεια των δοκιμών, όπως ήταν φυσικό, υπήρξαν παράπονα από μερικούς κατοίκους για το θόρυβο που έκαναν τα εναέρια οχήματα. Αυτό οδήγησε την Project Wing να αναπτύξει έναν πιο αθόρυβο τύπο drone.

Η νέα υπηρεσία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα αρχίσει και επίσημα τη λειτουργία της σε ορισμένα προάστια της Καμπέρας μέσα σε λίγες εβδομάδες. Όπως υποστηρίζει η Guardian και το αυστραλιανό ABC, αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλα προάστια!

Λέτε να το δούμε και στην Ελλάδα, κάποια στιγμή;
Πηγή: neolaia.gr


Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top