ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο
Το air condition είναι η αγαπημένη ηλεκτρική συσκευή των περισσότερων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν επικρατεί καύσωνας έξω από το σπίτι; Αν,
όμως, χρησιμοποιούσες το χειμώνα το κλιματιστικό στο ζεστό, τώρα θα πρέπει να το γυρίσεις στο κρύο. Σε περίπτωση που δεν είσαι ειδικός/-ή σε αυτά, παρακάτω θα σου λύσουμε την απορία “πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο;” και θα σου δώσουμε επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες.
Ορισμένοι μπερδεύονται με τα πολλά κουμπιά του χειριστηρίου ή δε γνωρίζουν καν ότι πρέπει να αλλάξουν τη λειτουργία του. Ωστόσο, χρειάζεται προκειμένου να αποδίδει το κλιματιστικό στο μέγιστο δυνατό. Είναι σημαντικό να απολαμβάνεις τη δροσιά του στη σωστή θερμοκρασία, χωρίς απώλειες ή περιττές σπατάλες που θα επιβαρύνουν το λογαριασμό ρεύματος του σπιτιού σου.

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία ψύξης;

Πριν μιλήσουμε για το πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο, θα αναφερθούμε στην κατάλληλη θερμοκρασία που πρέπει να επικρατεί. Μπορεί έξω να έχει υπερβολική ζέστη και να ζεσταίνεσαι πολύ, αλλά δεν είναι ανάγκη να βάζεις το air condition στους 18°C ή/και χαμηλότερα. Κάτι τέτοιο δεν είναι υγιές και ταυτόχρονα επιβαρύνει κατά πολύ το κλιματιστικό. Η ιδανική θερμοκρασία ψύξης, λοιπόν, κυμαίνεται μεταξύ 25°C και 28°C. Αυτό εξηγείται με το γεγονός ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη μεταβολή από το εξωτερικό περιβάλλον σε αυτό του σπιτιού σου. Η διαφορά αυτή θα πρέπει να είναι περίπου 10-15 βαθμοί. Εναλλακτικά, το ανθρώπινο σώμα δε θα μπορεί να προσαρμοστεί σε τόσο απότομες αλλαγές, κάνοντας τις συνθήκες μη ευνοϊκές και φιλικές. Ειδικά όταν υπάρχουν βρέφη ή μικρά παιδιά στο σπίτι θα πρέπει το κλιματιστικό να ρυθμίζεται στη μέγιστη θερμοκρασία, δηλαδή στους 28°C και φυσικά να μην κατευθύνεται προς τα πάνω τους.

Πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο;

Ήρθε η ώρα να σου απαντήσουμε στο “πώς ρυθμίζω το air condition στο κρύο;”. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και κατανοητή. Αρχικά, έχε στο νου σου ότι η ένδειξη της ψύξης συνήθως εμφανίζεται με μια χιονονιφάδα στην οθόνη του κοντρόλ. Για να εμφανιστεί, λοιπόν, θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί που γράφει ‘MODE’. Πατώντας το μπορείς να επιλέξεις μία από τις λειτουργίες του κλιματιστικού. Αυτές συνήθως είναι η αυτόματη λειτουργία, η ψύξη, η αφύγρανση και η θέρμανση. Να θυμάσαι ότι πατώντας το ‘MODE’ η λειτουργία θα αλλάζει κυκλικά. Όταν εμφανιστεί η χιονονιφάδα, θα ξέρεις ότι είσαι στην κατάλληλη, δηλαδή την ψύξη. Αυτόματα η θερμοκρασία είναι συνήθως ρυθμισμένη στους 25°C. Αν θέλεις να την αυξομειώσεις, το κάνεις από τα αντίστοιχα κουμπιά ‘+’ και ‘-’. Ενώ αν επιλέξεις την αυτόματη λειτουργία, έχε στο νου σου ότι δεν επιτρέπεται η χειροκίνητη ρύθμιση της θερμοκρασίας.
Δεν βγάζει κρύο αέρα το air condition; Τι να κάνεις!

Τι να κάνω για να αποδίδει καλύτερα το κλιματιστικό μου;

1. Φυσική σκίαση

Η αλήθεια είναι πως για να αποδίδει καλύτερα το κλιματιστικό θα πρέπει και συ να το βοηθήσεις. Συγκεκριμένα, φρόντισε όσο γίνεται να μην υπάρχουν απώλειες από τα κουφώματα του σπιτιού σου. Επιπλέον, αν οι ακτίνες του ήλιου μπαίνουν κατευθείαν στο σπίτι σου, τότε σίγουρα αυξάνεται το επίπεδο της θερμοκρασίας, κάνοντας το κλιματιστικό να καταβάλλει διπλή προσπάθεια. Επομένως, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες, καλό είναι να κατεβάζεις τις τέντες σου και να βάζεις σε εφαρμογή την εξωτερική σκίαση των παραθύρων σου, δηλαδή να κλείνεις παντζούρια και στόρια. Ακόμα και οι κουρτίνες πρέπει να είναι κλειστές, αφού φιλτράρουν το φως του ήλιου.

2. Ρύθμιση περσίδων

Η συγκεκριμένη συμβουλή έχει να κάνει περισσότερο με την υγιεινή διαβίωση με τη συσκευή του κλιματιστικού. Οι περσίδες, λοιπόν, είναι εκείνες που καθορίζουν την κατεύθυνση του αέρα που εξέρχεται από το air condition. Είτε είναι κρύος είτε είναι ζεστός, δεν πρέπει να κατευθύνεται ποτέ πάνω στα άτομα. Ο αέρας που βγαίνει είναι ξηρός, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αλλεργίες. Ειδικότερα, όμως, με τον ψυχρό αέρα είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν κρυοπαγήματα ή ακόμα και μυϊκές ψύξεις. Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι περσίδες θα πρέπει να “κοιτούν” προς τα πάνω προκειμένου να γίνεται καλύτερη κατανομή του αέρα.

3. Καθαρισμός και συντήρηση κλιματιστικού.

Η πιο σημαντική ενέργεια που πρέπει να κάνεις για να αποδίδει καλύτερα το κλιματιστικό είναι η συντήρησή του. Αυτή αφορά τον καθαρισμό τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Αυτό που μπορείς μόνος/-η σου να κάνεις είναι να καθαρίσεις τα φίλτρα του. Επιπλέον, πέρα από πιο υγιεινή διαβίωση, η συντήρηση πετυχαίνει αύξηση της διάρκειας ζωής της συσκευής, καθώς και αποφυγή σοβαρών βλαβών στο μέλλον.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top