ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Τον χειμώνα δεν επηρεάζεται μόνο η διάθεση μας. Συνήθως δεν μας αρέσει ο χειμώνας γιατί έχει κρύο και σκοτεινιάζει πιο γρήγορα. Επίσης
αρρωσταίνουμε πιο εύκολα τους κρύους μήνες του χρόνου. Όμως αυτά δεν είναι τα μόνα που μας συμβαίνουν αλλά ο χειμώνας φαίνεται πως επηρεάζει και την περίοδο!
Σύμφωνα με την κλινική διευθύντρια dr Preethi Daniel είναι γνωστό πως οι γυναίκες έχουμε χειρότερα συμπτώματα περιόδου το χειμώνα. Η χειρότερη όμως αλλαγή που υπάρχει είναι το πόσο κρατάει κάθε περίοδος και φαίνεται πως και εκεί η χαμηλή θερμοκρασία παίζει το ρόλο της.

Δύο τρόποι με τους οποίους ο χειμώνας επηρεάζει την έμμηνο ρύση

Ο χειμώνας παρατείνει την περίοδο

gynaika agkaliazei to maksilari
Σε μελέτη του 2011 βρέθηκε πως τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε μικρότερες περιόδους κατά 0,9 μέρες σε σύγκριση με τον χειμώνα. Αυτό μάλιστα συμβαίνει στις γυναίκες που ζουν σε πιο ζεστά κλίματα σε σχέση με τις γυναίκες που ζουν σε πιο κρύες περιοχές. Αυτό είναι αρνητικό κυρίως αν είσαι από τις κοπέλες που έχεις έντονους πόνους στην περίοδο σου, γιατί παρατείνεται μαζί με την περίοδο και ο πόνος. Δες επίσης 7 Λόγοι που έχεις προβλήματα περιόδου ενώ δεν είσαι έγκυος!

Ο χειμώνας εντείνει τους πόνους της περιόδου

ponoi periodou
Το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο και οι πόνοι κατά την διάρκεια της περιόδου εντείνονται κατά τους χειμερινούς μήνες, Κατά την dr Daniel τον χειμώνα τείνουμε να καθόμαστε περισσότερο στο σπίτι τρώγοντας πιο πολύ και ελαττώνουμε την άσκηση. Αυτός ο τρόπος ζωής έχει επιπτώσεις στα συμπτώματα της περιόδου και τα εντείνει.
Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που ασκούνται περισσότερο έχουν πιο συχνούς και διαχειρίσιμους κύκλους από τις γυναίκες που δεν ασκούνται σχεδόν καθόλου. Φαίνεται πως ο ισορροπημένος τρόπος ζωής ισορροπεί τόσο την περίοδο όσο και το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο. Δες επίσης Τι δείχνει για την υγεία σου το χρώμα της περιόδου!

Πότε πρέπει να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου

giatros ekshgei se asthenh
Γενικά η αλλαγή του κύκλου κάθε εποχή του χρόνου είναι φυσιολογική αν και όχι ευχάριστη. Ο οργανισμός μας προσπαθεί να προσαρμοστεί στο κλίμα καθώς αυτό αλλάζει. Παρόλα αυτά οι γυναίκες που δεν έχουν καθόλου περίοδο, που έχουν πρόβλημα παχυσαρκίας ή άλλα ορμονολογικά προβλήματα θα πρέπει να ζητήσουν την άποψη του γυναικολόγου τους.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top