ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
αλλαγή χρώματος αλουμινίου
Ακόμα και αν δεν έχεις κουφώματα αλουμινίου, σίγουρα θα ξέρεις ότι προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα σε ένα σπίτι.
Αρχικά, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ασφαλή, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν λειτουργικότητα με ωραίο design. Για αυτό ξανασκέψου την αντικατάσταση των υπαρχόντων κουφωμάτων. Εάν ήδη χαίρεσαι τα παραπάνω προνόμια, αλλά βαρέθηκες το κλασικό άσπρο χρώματα στα κουφώματά σου, να σε πληροφορήσουμε ότι η αλλαγή χρώματος αλουμινίου είναι μια αρκετά απλή διαδικασία.
Πέρα από τη μεγάλη γκάμα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους και το τζάμι που μπορείς να επιλέξεις, υπάρχει μία ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία σε χρώματα. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να χρωματίσεις τα αλουμίνια σου σε δεκάδες αποχρώσεις με απόδοση ματ, γυαλιστερή, σαγρέ, περλέ ή καθρέπτη. Μπορείς, επίσης, να διαλέξεις μία από τις αποχρώσεις απομίμησης ξύλου με τα ανάλογα ‘νερά’, όπως κερασιά, καρυδιά ή μαόνι. Σπανιότερα γίνεται η επιλογή με εμφάνιση γρανίτη ή μαρμάρου. Με τον τρόπο αυτό δε θα σε φοβίζει μήπως τα κουφώματα αλουμινίου δεν ταιριάζουν με το παραδοσιακό στυλ του σπιτιού σου. Εμείς θα σου παρουσιάσουμε τους τρόπους και τη διαδικασία για την αλλαγή χρώματος αλουμινίου.

Οι 3 Τρόποι για την Αλλαγή Χρώματος Αλουμινίου

1. Ανοδίωση Αλουμινίου

Πρόκειται για μια διαδικασία που έχει σκοπό την προστασία της αντιδιαβρωτικής συμπεριφοράς της επιφάνειας του αλουμινίου. Ουσιαστικά, δηλαδή, βελτιώνει την αντοχή και το design. Κατά τη διαδικασία αυτή δημιουργείται τεχνητά ένα στρώμα οξειδίου (σκουριάς!- λογικό να εκπλαγείς) από το ίδιο το μέταλλο, το οποίο προσφέρει την προστασία. Το στρώμα αυτό στην επιφάνεια του αλουμινίου είναι διαφανές, οπότε δίνεται η δυνατότητα να το χρωματίσεις όπως θέλεις.  Τα κύρια βήματα της ανοδίωσης για την αλλαγή χρώματος αλουμινίου είναι τα εξής: 1) η προεργασία του αλουμινίου, 2) η ανοδίωση, 3) ο χρωματισμός και 4) το σφράγισμα.
Στα πλεονεκτήματα της ανοδίωσης συγκαταλέγονται η δυσκολία αλλοίωσης της απόχρωσης και της επιφάνειας ακόμη και αν εκτίθεται με καθημερινή χρήση. Οι συχνότερες επιλογές χρωμάτων είναι το σαμπανιζέ, το μπρονζέ, το καφέ, το μαύρο και το χρυσό σε ποικίλες αποχρώσεις.

2. Ηλεκτροστατική Βαφή

Αποτελεί την πιο famous βαφή για τα αλουμίνια. Αυτό γιατί το κόστος της είναι μικρότερο συγκριτικά με τις υπόλοιπες μεθόδους. Αφορά την επικάλυψη της επιφάνειας του αλουμινίου με ένα στρώμα από πολυεστερικές ρητίνες/ πούδρες, που προσδίδουν μεγάλη αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και προστασία στο μέταλλο. Το μειονέκτημα, βέβαια, της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι το στρώμα που δημιουργείται, αλλάζει τις τελικές διαστάσεις των κουφωμάτων. Παρ’ όλα αυτά προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων. Είναι δυνατόν να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, αφού δίνει διαφορετική υφή και οπτικό αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι ότι οποιαδήποτε απόχρωση και να επιλέξεις το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται μια επιπλέον επεξεργασία του αλουμινίου πριν την εφαρμογή της ηλεκτροστατικής βαφής. Ο λόγος για την Παραθαλάσσια Κλάση ή Sea Side Class που αποτελεί τον καλύτερο τρόπο προστασίας από τη δημιουργία οπών και αποκόλλησης του χρώματος. Η εμφάνιση αυτών των ‘συμπτωμάτων’ είναι πιο συνηθισμένη σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στην θάλασσα, εξού και το όνομα. Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά, δηλαδή, την διπλή κάλυψη και προστασία του αλουμινίου. Υπάρχουν ορισμένες εταιρείες που εφαρμόζουν αυτή την επεξεργασία ανεξαρτήτως περιοχής τοποθέτησης, απλώς για επιπλέον κάλυψη. Ενώ σε άλλες απαιτείται να το ζητήσεις.

3. Σουμπλιχρωμία ή Μέθοδος Απομίμησης Ξύλου

Όπως φαίνεται και από την περιγραφή της, πρόκειται για μια μέθοδο βαφής του αλουμινίου σε αποχρώσεις του ξύλου. Η διεργασία αυτή αφορά την τοποθέτηση μιας εκτυπωμένης εικόνας σε μορφή μεμβράνης επάνω στην ήδη βαμμένη επιφάνεια του αλουμινίου. Τα πρόσθετα σχέδια, όπως ρόζοι και ‘νερά’ του ξύλου, γίνονται με ειδικά μελάνια και μια τεχνική εν θερμώ σε κενό αέρος. Αυτά χαρίζουν μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση στα κουφώματα σου ξεγελώντας το μάτι. Επομένως, η αλλαγή χρώματος αλουμινίου γίνεται πολύ εύκολα.
Υπάρχουν δύο σημεία, όμως,  όπου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη συγκεκριμένη μέθοδο. Το πρώτο είναι η ποιότητα των μελανιών που θα χρησιμοποιηθούν ως προς την ανθεκτικότητα σε διαφορετικές συνθήκες του περιβάλλοντος. Ενώ το δεύτερο αφορά την ποιότητα της βαφής σε σχέση με το πόσο καλά θα απορροφήσει τα μελάνια. Είναι γεγονός ότι η ποικιλία των αποχρώσεων υστερεί σε σχέση με τις άλλες μεθόδους. Όμως, ποιός θα σου το λεγε ότι μπορείς να έχεις ξύλινη όψη στα κουφώματα αλουμινίου! Μπορείς πλέον να καθησυχαστείς ότι, ακόμα και αν επιλέξεις κουφώματα αλουμινίου, το παραδοσιακό ή ρουστίκ στυλ που έχεις επιλέξει για το σπίτι σου θα παραμείνει το ίδιο. Να ξέρεις, το τελικό αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι ο top συνδυασμός: μεγάλη αντοχή και υψηλή αισθητική!
Extra Tip 1: Φρόντισε πριν επιλέξεις απόχρωση και τρόπο για την αλλαγή χρώματος αλουμινίου να ελέγξεις τις πιστοποιήσεις. Για την ανοδίωση τα πιστοποιητικά QUALANOD, ενώ για την ηλεκτροστατική βαφή και την σουμπλιχρωμία τα  QUALICOAT και QUALICOAT Seaside Class που εγγυώνται κορυφαία ποιότητα.
Extra Tip 2: Τα κουφώματα αλουμινίου δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Ο καθαρισμός των κουφωμάτων αλουμινίου, όμως, πρέπει να γίνεται τακτικά με τη χρήση νερού και ενός ελφριού καθαριστικού με pH στο φάσμα 5,5-8. Απόφυγε τη χρήση καυστικών υγρών και αιχμηρών αντικειμένων, όπως σύρμα, για την απομάκρυνση των λεκέδων, διότι θα βλάψουν την εμφάνιση των κουφωμάτων σου. 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top