ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
μετακόμιση στο εξωτερικό
Η μετακόμιση στο εξωτερικό, είναι σίγουρα μία μεγάλη αλλαγή είτε μετακομίζεις μόνος σου είτε με όλη την οικογένεια. Μία τέτοια αλλαγή χρειάζεται προετοιμασία και οργάνωση. Πέρα
από το πακετάρισμα των προσωπικών αντικειμένων και των οικοσυσκευών, υπάρχουν και γραφειοκρατικά θέματα που πρέπει να λύσεις. Πριν ξεκινήσεις να πανικοβάλεσαι, συγκεντρώσαμε μία λίστα με οδηγίες που θα σε καθοδηγήσουν σε μία ασφαλή και άμεση μετακόμιση στο εξωτερικό.

Οδηγίες για Εύκολη Μετακόμιση στο Εξωτερικό!

Έλεγξε το διαβατήριο ή την ταυτότητα σου.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ενημερώσει ταυτότητες και διαβατήρια. Δες την νομοθεσία της χώρας στην οποία ταξιδεύεις και πάρε μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα. Μην αμελήσεις αυτό το θέμα γιατί είναι πολύ πιθανό να έχεις προβλήματα με τον νόμο και εντέλει να μην καταφέρεις να ταξιδέψεις ή να μετεγκατασταθείς.

Βρες την νέα σου κατοικία.

Οι περισσότεροι που βρίσκονται σε διαδικασία μετακομίσεων προς το εξωτερικό, έχουν ήδη βρει κατοικία ή πολλές φορές τους παρέχετε από την νέα τους εργασία. Εάν δεν είσαι από τους τυχερούς και πρέπει να βρεις μόνος σου σπίτι, ψάξε σε τοπικά μεσιτικά γραφεία και στο διαδίκτυο. Ακόμη, μπορείς να διαβάσεις σε forum τις περιοχές με τις καλύτερες τιμές για ενοικίαση ή αγορά ακινήτου.

Ενημερώσου για την νομοθεσία στην χώρα μετεγκατάστασης.

Οι φόροι και οι εισφορές που θα χρειαστεί να πληρώσεις, μπορεί να είναι ένα σημαντικό κόστος που δεν θα μπορείς να καλύψεις με τον μισθό σου. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένεις να φτάσει η στιγμή της μετακόμιση για να ενημερωθείς για την φορολογία στην περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση. Επικοινώνησε με τοπικά λογιστικά γραφεία και ζήτα πληροφορίες.

Επίλεξε μία αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία.

Είναι απαραίτητο να βρεις μία έμπειρη μεταφορική για μετακομίσεις και μεταφορές προς το εξωτερικό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να λύσεις και η μεταφορική μπορεί να αναλάβει ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά. Η μεταφορά των επίπλων και των οικοσκευών σου στο εξωτερικό, μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με εξειδικευμένους συνεργάτες. Οι συνεργάτες της μεταφορικής θα φροντίσουν για την ασφαλή παραλαβή και παράδοση των φορτίων σου.

Κάνε έναν προϋπολογισμό για το κόστος της μετακόμισης.

Σκέφτεσαι πόσο θα κοστίσει η μετακόμιση στο εξωτερικό; Πολλές μεταφορικές διαθέτουν έτοιμα και φθηνά πακέτα μετακομίσεων για εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις μία πρώτη εκτίμηση του κόστους της μετακόμισης ή της μεταφοράς σου. Σε αυτό το κόστος, πρέπει να προσθέσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια και τα έξοδα του πρώτου μήνα διαμονής σου. Έχε στον νου σου, ότι σε πολλές χώρες ζητούν να υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός με ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων ή κάποιος εγγυητής.
Οι παραπάνω συμβουλές, σίγουρα θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις τις διαδικασίες για την μετακόμιση ή την μεταφορά σου στο εξωτερικό. Όποιος κι αν είναι ο τελικός σου προορισμός, ξεκίνησε την προετοιμασία τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα ώστε να προλάβεις τυχόν αναποδιές.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top