ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η επιλογή πλακιδίων για το μπάνιο είναι μια διαδικασία που συνηθίζεται να προσέχουμε πολύ. Δεν αλλάζεις και συχνά πλακάκια μπάνιου, άλλωστε! Ακόμα κι αν κάνουμε κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού, η ολική ανακαίνιση του είναι κάτι σπάνιο. Συνεπώς, πρέπει και τα πλακάκια μπάνιου να
έχουν την τιμητική τους. Υπάρχουν πάρα πολλά χρώματα και σχέδια για πλακάκια μπάνιου που μπορείς να διαλέξεις για το σπίτι σου. Επίσης, υπάρχουν διάφορα υλικά, όπως τα κεραμικά, τα μαρμάρινα και τα πέτρινα πλακάκια.
Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι έχεις και εσύ πάρα πολλές επιλογές, αλλά και διάφορα πράγματα να σκεφτείς, πριν διαλέξεις πλακάκια. Ποιο στυλ θέλεις να έχει το μπάνιο σου; Τι είδους συναισθήματα θέλεις να προκαλεί; Θέλεις να μοιάζει σύγχρονο και μινιμαλιστικό, ή μήπως κλασικό και εντυπωσιακό; Πόσα χρήματα θα μπορούσες να δαπανήσεις για να αλλάξεις εικόνα στο μπάνιο σου; Όλα αυτά, αλλά και ακόμα περισσότερα μπορεί να σκέφτεσαι, πριν επιλέξεις σχέδια για πλακάκια μπάνιου. Έτσι, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικές ιδέες για να εμπνευστείς.

8 σχέδια για πλακάκια μπάνιου που θα αγαπήσεις!

1. Μωσαϊκό τοίχου σε γήινες αποχρώσεις

Οι γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ, το μπεζ και το κίτρινο, έχουν κάτι το ζεστό και οικείο. Το στυλ διακόσμησης που μπορείς να υποστηρίξεις με γήινα χρώματα διαφοροποιείται, ανάλογα με τον τύπο πλακιδίων. Εμείς θα σου προτείναμε το μωσαϊκό από μικρά κεραμικά πλακάκια σε αποχρώσεις του καφέ. Σε συνδυασμό με λευκά έπιπλα μπάνιου και είδη υγιεινής, τα πλακάκια μπάνιου σε γήινες αποχρώσεις θα κάνουν το μπάνιο σου μοντέρνο και ζεστό. Έπειτα, δεν είναι απαραίτητο αυτά τα σχέδια για πλακάκια μπάνιου να επικρατούν παντού τριγύρω. Κάνε το μωσαϊκό σε ένα τοίχο και κράτησε τους γύρω τοίχους και το πάτωμα σε μονοχρωμίες. Με τον τρόπο αυτό, η διακόσμηση του μπάνιου σου θα παραμείνει στυλάτη και διακριτική.
σχέδια για πλακάκια μπάνιου

2. Όψη μαρμάρου με μεσαία πλακάκια

Είναι αλήθεια, πως στη χώρα μας υπάρχει ιστορία εξόρυξης φυσικών μαρμάρων. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως το φυσικό μάρμαρο είναι μια οικονομική επιλογή για τη διακόσμηση. Αντιθέτως, είναι αρκετά ακριβό στην αγορά και χρειάζεται προσεκτική φροντίδα και συντήρηση. Έτσι, ένα από τα πιο αγαπημένα σχέδια για πλακάκια μπάνιου είναι εκείνα, τα οποία μοιάζουν με μάρμαρο, αλλά είναι τεχνητά. Τα τεχνητά δάπεδα, είτε από κεραμικά πλακάκια, είτε από άλλα υλικά, είναι πιο οικονομικά. Επίσης, συντηρούνται πιο εύκολα και καθαρίζονται με κοινά καθαριστικά. Κάπως έτσι, ένα τεχνητό πλακάκι με σχέδια που θυμίζουν φυσικό μάρμαρο, μπορεί να κάνει το μπάνιο σου πιο εντυπωσιακό.
σχέδια για πλακάκια μπάνιου

3. Δάπεδο σε στυλ σκακιέρας

Ο συνδυασμός άσπρο- μαύρο είναι διαχρονικός, αλλά και πολύ μοντέρνος. Και τα δύο χρώματα είναι λιτά και όταν συνδυάζονται, γίνονται κάτι παραπάνω. Το κλασικό σχέδιο της σκακιέρας σε άσπρο και μαύρο χρώμα είναι πολύ αγαπημένο, ειδικά για δάπεδα. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα σχέδια για πλακάκια μπάνιου, αλλά και από τα πιο δημιουργικά. Το σχέδιο της σκακιέρας έχει τολμηρό στυλ και ταιριάζει σε μινιμαλιστική και σύγχρονη διακόσμηση. Για να το πετύχουμε, επιλέγουμε πλακάκια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Το μεγάλο μέγεθος δίνει την αίσθηση του ρεαλισμού στη σκακιέρα και δε μοιάζει περίπλοκη και φορτωμένη.
σχέδια για πλακάκια μπάνιου

4. Πλακάκια τοίχου με ξύλινη όψη

Ήδη μιλήσαμε για τη ζεστή και φιλική όψη που προσφέρουν τα γήινα χρώματα, με κυρίαρχο το καφέ. Κάτι που ενισχύει το αίσθημα ζεστασιάς, αλλά ταυτόχρονα μας χαλαρώνει, είναι η όψη του ξύλου. Ειδικά στο ρουστίκ στυλ διακόσμησης, το στοιχείο του ξύλου θεωρείται must. Το πρόβλημα είναι η φύση του ξύλου, σαν υλικό δόμησης. Το φυσικό ξύλο δεν έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία και γι’ αυτό δε θεωρείται απολύτως κατάλληλο για τη διακόσμηση μπάνιου. Όμως, ένα από τα ωραιότερα σχέδια για πλακάκια μπάνιου είναι η αναπαράσταση ξύλου από πλακάκια. Με άλλα λόγια, το σχέδιο μπορεί να μοιάζει ξύλινο, αλλά είναι κανονικό πλακάκι και έχει τις αντοχές του πλακιδίου.
σχέδια για πλακάκια μπάνιου

5. Σχέδια με αποχρώσεις του γκρι

Το γκρι είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα και επιλέγεται φανατικά, ειδικά για μινιμαλιστικές διακοσμήσεις. Ειδικά στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης, το γκρι θεωρείται απαραίτητο στοιχείο. Είναι απλό, ουδέτερο, αλλά έχει και πολλές αποχρώσεις. Ένα από τα πιο μοντέρνα και δημιουργικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου, μπορεί να έχει σαν στοιχείο το γκρι. Φτιάξε ένα μωσαϊκό για τον τοίχο και το δάπεδο, χρησιμοποιώντας μικρά, γκρι πλακάκια. Για να γίνει αρκετά εντυπωσιακό, αρκεί να βάλεις 3- 4 αποχρώσεις του γκρι, αντί για μια. Αν σου αρέσει περισσότερο η απλότητα στα σχέδια για το μπάνιο σου, μπορείς να σκεφτείς και την εναλλακτική της πατητής τσιμεντοκονίας σε μπάνιο. Θα εκπλαγείς από την αισθητική της!
σχέδια για πλακάκια μπάνιου

6. Πλακάκια τοίχου με όψη πέτρας

Θα ήταν ωραίο να βάλεις φυσική πέτρα για τη διακόσμηση του μπάνιου σου. Η πέτρα, ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα και το πώς έχει κοπεί σε κομμάτια, δίνει διαφορετικά στυλ. Μπορεί να ξεκινήσει από παραδοσιακό στυλ και να φτάσει ως τα πιο πολυτελή σπα. Το πρόβλημα είναι, πως και η φυσική πέτρα έχει μια αρκετά υψηλή τιμή, σε σχέση με τα συνήθη, τεχνητά πλακάκια. Για το λόγο αυτό, οι σχεδιαστές πλακιδίων μπάνιου έχουν δώσει μια λύση. Ανάμεσα στις ιδέες για σχέδια για πλακάκια μπάνιου, υπάρχουν και τα πλακάκια που μοιάζουν με φυσική πέτρα, αλλά δεν είναι. Συνήθως, η ιδέα αυτή τοποθετείται με τη μορφή πλακιδίων τοίχου και όχι τόσο στα δάπεδα.
σχέδια για πλακάκια μπάνιου

7. Διχρωμίες στα πλακάκια μπάνιου

Μήπως δυσκολεύεσαι να διαλέξεις το χρώμα για πλακάκια που σου αρέσει περισσότερο; Ή μήπως φοβάσαι ότι τα μονόχρωμα πλακάκια μπορεί να κάνουν τη διακόσμηση βαρετή; Σε κάθε περίπτωση, η λύση για σένα είναι οι διχρωμίες στα πλακάκια. Δεν πρόκειται για ένα απλό σχέδιο, αλλά για μια στυλιστική επέμβαση που αφορά ολόκληρο το μπάνιο. Μπορείς να διαλέξεις δύο κυρίαρχα χρώματα, ή δύο αποχρώσεις του ίδιου χρώματος και να ντύσεις με αυτά τα πλακάκια όλο το μπάνιο. Η ιδέα είναι ταιριαστή για τους τοίχους και για το πάτωμα και ο χρωματικός συνδυασμός είναι στο χέρι σου. Πάντως, θα σου προτείναμε να κάνεις ένα συνδυασμό με λευκό, γιατί είναι από τα πιο κατάλληλα χρώματα για διακόσμηση μπάνιου.
σχέδια για πλακάκια μπάνιου

8. Γεωμετρικά σχήματα για πλακάκια

Τα γεωμετρικά σχήματα στη διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι νέα μόδα. Είναι μια ιδέα που ήρθε πριν λίγα χρόνια για να μείνει. Άλλωστε, γιατί να μην την αγαπήσουμε; Τα γεωμετρικά σχήματα σαν σχέδια για πλακάκια μπάνιου είναι σχετικά περίπλοκα, αλλά όχι κιτς. Αυτό είναι και ένα βασικό τους πλεονέκτημα. Δίνουν στο μπάνιο σου χαρακτήρα και στυλ με άποψη, αλλά χωρίς να κουράζουν τα βλέμματα. Κάπως έτσι κερδίζουν μια θέση στις καρδιές μας, σαν μια από τις πιο μοντέρνες ιδέες για πλακάκια μπάνιου.

σχέδια για πλακάκια μπάνιου
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top