ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού
Ο καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού είναι μία απολύτως απαραίτητη εργασία συντήρησης όχι μόνο για την καλή λειτουργία του μηχανήματος
αλλά πρωτίστως για τη δική σου υγεία. Αν δε διαθέτεις τεχνικές γνώσεις σχετικά με τα κλιματιστικά, σίγουρα θα χρειαστείς έναν εξειδικευμένο επαγγελματία, για να κάνει την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι μπορείς να αφαιρέσεις και να καθαρίσεις μόνος/-η σου τα φίλτρα του!
Ζητήσαμε από τους αξιολογημένους ψυκτικούς του Douleutaras.gr μας να μας εξηγήσουν με πολύ απλά λόγια πώς γίνεται ο καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού. Δημιουργήσαμε έναν πολύ εύκολο οδηγό με 5 απλά βήματα και είμαστε έτοιμοι να σου τον παρουσιάσουμε. Ακολούθησε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα και θα δεις ότι η διαδικασία θα σου φανεί πανεύκολη!

Καθαρισμός Φίλτρων Κλιματιστικού σε 5 Βήματα!

Βήμα 1ο: Απενεργοποίησε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Προτού ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία συντήρησης του κλιματιστικού σου είναι απολύτως απαραίτητο να κλείσεις την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Βγάλε, λοιπόν, το μηχάνημα από την πρίζα για να ξεκινήσουμε τη δουλειά!

Βήμα 2ο: Άνοιξε το καπάκι της μονάδας.

Θα χρειαστείς μια σκάλα για να προσεγγίσεις την μονάδα του κλιματιστικού σου. Μόλις ανέβεις, θα δεις ότι στις άκρες του air-condition υπάρχουν δύο ειδικές εγκοπές. Σήκωσε τα χέρια σου σε αυτές ώστε να ανασηκώσεις το καπάκι.

Βήμα 3ο: Αφαίρεσε τα φίλτρα του κλιματιστικού

Μόλις ανασηκώσεις το καπάκι θα δεις μπροστά σου τα φίλτρα του κλιματιστικού. Αυτά στηρίζονται, όπως θα αντιληφθείς, μέσω ειδικών εγκοπών. Σπρώξε τα φίλτρα ελαφρά προς τα πάνω, ώστε να αποδεσμευτούν και τράβηξε τα αργά και προσεκτικά.

Βήμα 4ο: Καθάρισε τα φίλτρα

Πρωταρχικά θα πρέπει να τινάξεις τα φίλτρα σε κάποιον εξωτερικό χώρο, ώστε να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης. Στη συνέχεια γέμισε μία λεκάνη με ισόποση ποσότητα νερού και λευκού ξυδιού. Τοποθέτησε τα φίλτρα στη λεκάνη για περίπου μία ώρα και άφησε το μείγμα να δράσει. Τώρα μένει να τα απλώσεις για να στεγνώσουν. Όση ώρα αναμένεις, καθάρισε τη μονάδα κλιματιστικού σου με ένα μαλακό πανί ή ακόμα καλύτερα με την ηλεκτρική σκούπα για να ρουφήξει τη σκόνη.

Βήμα 5ο: Επανατοποθέτησε τα φίλτρα

Ο καθαρισμός φίλτρων του κλιματιστικού έχει ολοκληρωθεί. Ήρθε η ώρα να τα τοποθετήσεις πίσω στη θέση τους. Πιάνοντας τα από το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκοπές, σπρώξε ελαφρά τα φίλτρα προς τα μέσα. Κλείσε το καπάκι και σύνδεσε το air – condition πίσω στην πρίζα!
Φυσικά, αν σε φοβίζει η ιδέα να επέμβεις με το εσωτερικό του κλιματιστικού σου, λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη και ευαίσθητη συσκευή, μπορείς να καταφύγεις σε έναν επαγγελματία που θα κάνει ολοκληρωμένη συντήρηση του κλιματιστικού και θα καθαρίσει τα φίλτρα.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top