ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
ρετρό πλακάκια
Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε αναπολήσει εκείνες τις ξέγνοιαστες  στιγμές στο σπίτι της γιαγιάς;
Οι περισσότεροι, δεν ονειρευτήκαμε ένα σπίτι με ρετρό πλακάκια, έπιπλα κι αξεσουάρ; Ένα σπίτι το οποίο θα εκπέμπει ζωντάνια, φρεσκάδα, κομψότητα και θα μας θυμίζει εκείνη την εποχή; Δεν είναι ποτέ αργά για να το τολμήσουμε μία ανακαίνιση στο σπίτι μας και να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα , άλλωστε η ρετρό διακόσμηση έχει επανέλθει θριαμβευτικά στη ζωή μας.
Τι ακριβώς, όμως, είναι το ρετρό; Ρετρό είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 70’ για να περιγράψει οτιδήποτε, το οποίο  είναι καινούργιο όπως για παράδειγμα ένα έπιπλο, αλλά μιμείται το στυλ μιας παλαιότερης εποχής. Αντίθετα, στην περίπτωση που αυτό το έπιπλο έχει δημιουργηθεί πραγματικά σε  μια παλαιότερη εποχή, ονομάζεται vintage.
Στις μέρες μας, όταν αναφερόμαστε στην έννοια  ρετρό εννοούμε την μίμηση των τάσεων της μόδας και της τέχνης από τη δεκαετία του 50’ έως 70’ . Πως μπορούμε, όμως, να προσθέσουμε εύκολα ρετρό πινελιές στο σπίτι μας ή το εξοχικό μας; Στο άρθρο μας θα βρεις μοναδικές ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου σε funky διάθεση, με ρετρό πλακάκια!

4+1 Ιδέες με Ρετρό πλακάκια για διακόσμηση α λα Vintage!

1. Πες ναι στα ζωηρά χρώματα και σχέδια.

ρετρό πλακάκια ανακαίνιση κρεβατοκάμαρα
Τα έντονα χρώματα και σχέδια, είναι το σήμα κατατεθέν του ρετρό στυλ. Τόλμησε και παίξε με συνδυασμούς χρωμάτων, φλοράλ και γεωμετρικά μοτίβα. Αυτά θα δώσουν ένα ζωηρό ύφος στο χώρο σου. Σε περίπτωση που θέλεις ένα πιο σοφιστικέ στυλ και οι έντονοι συνδυασμοί χρωμάτων σε τρομάζουν, το μωσαϊκό πάτωμα είναι η καλύτερη λύση . Άλλη μία λύση, είναι  η δημιουργία σκακιέρας με συνδυασμό από άσπρα και μαύρα πλακάκια. Πρόκειται για ένα πιο κλασικό και safe ρετρό μοτίβο. Αυτό το μοτίβο, ταιριάζει κυρίως στη διακόσμηση του μπάνιου σας καθώς στους υπόλοιπους χώρους, ο συνδυασμός με τα υπόλοιπα έπιπλα θα κάνει το δωμάτιο να μοιάζει χαοτικό.

2. Δώσε βάση στα κεραμικά πλακάκια.

Τα κεραμικά πλακάκια είναι κατεξοχήν ρετρό καθώς έχουν τη ρίζα τους πολύ πίσω στο χρόνο. Επιφάνειες στρωμένες με κεραμικά πλακάκια τα οποία συντελούσαν στη δημιουργία αριστοτεχνικών παραστάσεων έχουν βρεθεί σε πυραμίδες καθώς και σε όλες τις αρχαίες Ελληνικές και Ρωμαϊκές πόλεις.
Στις μέρες μας, όμως, προτιμώνται ιδιαιτέρως καθώς είναι πολύ οικονομικά , χαρακτηρίζουν το ρετρό στυλ και μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν με άλλα υλικά στο χώρο όπως είναι η πέτρα, το ξύλο και το μάρμαρο. Έτσι, όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις το πάτωμα και τους τοίχους του σπιτιού σου για να ταιριάζουν, αλλά θα αναδειχθούν ακόμη περισσότερο τα vintage χαρακτηριστικά .

3. Διάλεξε πρωτότυπα ρετρό πλακάκια στον τοίχο και το δάπεδο


Φυσικά και το δάπεδο είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση του στυλ ενός δωματίου. Παρ’ όλα αυτά, η αλλαγή θα είναι πιο ευδιάκριτη στο χώρο σε περίπτωση που σχηματίσετε με ρετρό πλακάκια, διάφορα σχέδια. Ένα παράδειγμα είναι η δημιουργία ενός λουλουδιού από πλακάκια με έντονα χρώματα και σχέδια σε ένα τοίχο της κρεβατοκάμαρας ή του σαλονιού σας. Είναι απαραίτητο ο τοίχος να  έχει απαλό χρώμα για να φανεί η αντίθεση. Μια άλλη ιδέα που θα προσθέσει ένα τόνο ζωντάνιας και φαντασίας με στοιχείο ρετρό είναι η προσθήκη των πλακιδίων σ’ έναν μόνο τοίχο. 

4. Τοποθέτησε ρετρό πλακάκια και στους εξωτερικούς χώρους

Το ρετρό δεν είναι στοιχείο μόνο του εσωτερικού χώρου, μπορείς με την ίδια ευκολία και ταχύτητα να διακοσμήσεις και τον εξωτερικό σου χώρο όπως το μπαλκόνι ή τον κήπο σου και να νιώσεις, σαν να είσαι στην εξοχή. Το μοναδικό που θα χρειαστείς είναι ένα ρετρό μονοπάτι από πλακάκια στον κήπο σου σε ζωηρά σχέδια, ένα ξύλινο τραπέζι, μερικές ξύλινες καρέκλες κι έτοιμο. Για παραπάνω vintage πινελιές, ένα χρωματιστό ποτιστήρι και ένα τραπεζομάντιλο με λουλούδια είναι αρκετά. 

Extra Tip για τα Ρετρό Πλακάκια!

Το ρετρό είναι ένα στυλ που μπορεί να αναδειχθεί αρκετά εύκολα, επιλέγοντας φυσικά τα κατάλληλα στοιχεία. Φρόντισε να διατηρήσεις την ισορροπία στο χώρο. Συνδύασε τα έντονα χρώματα στα πλακάκια με ορισμένα ρετρό αξεσουάρ καθώς κι  άσπρα ή απαλού χρώματος έπιπλα. Με αυτό το τρόπο οι ρετρό πινελιές σου θα τραβήξουν τη προσοχή χωρίς να είναι υπερβολικές.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top