ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Νομίζω πως είναι καιρός να μιλήσουμε για τα βασικά της μαγειρικής. Είμαστε τόσο καιρό και
κάνουμε ριζότο και συνταγές όπως γεμιστό καλαμάρι με ρύζι, αλλά ποτέ δεν έχουμε πει πως κάνουμε ένα σωστό απλό σπυρωτό ρύζι. Αυτό και το σωστό βράσιμο των μακαρονιών είναι σαν να τα έχουμε πάρει σαν δεδομένο. Αλλά να σου πω κάτι, εμένα μου πήρε αρκετό χρόνο για να μπορέσω να καταφέρω να φτιάχνω το σωστό σπυρωτό ρύζι.
Η αλήθεια είναι δεν είναι κάτι δύσκολο τελικά. Είναι όλα στην ακολουθία των βημάτων. Κάθισα, λοιπόν, και σημείωσα ένα προς ένα τα βήματα για να στα δείξω. Είναι μια πραγματικά εύκολη συνταγή για σπυρωτό ρύζι που θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φόρα. Γιατί στην τελική η καλή μαγείρισσα στα βασικά φαγητά φαίνεται.

Πως να κάνεις σωστά σπυρωτό ρύζι

spiroto rizi
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 και 2/3 κούπες νερό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

rizi
Αρχικά πάρε το ρύζι βάλτο σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνε το καλά. Άφησε το στην άκρη να στραγγίξει ή αν προτιμάς βάλτο σε μια πετσέτα για να απορροφήσει τα υγρά πιο γρήγορα. Αν αναρωτιέσαι τι ρύζι να χρησιμοποιήσεις, μια καλή επιλογή θα ήταν να προτιμήσεις ρύζι Καρολίνα.
elaiolado alati kalas
Σε μια κατσαρόλα βάλε λάδι να καλύψει τον πάτο. Ρίξε το ρύζι και τσιγάρισε για ένα λεπτό. Έπειτα, ρίξε το νερό και το αλάτι και ανακάτεψε. Με το που βράσει το νερό, χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Βράσε για 15 λεπτά το ρύζι- μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Μόλις βράσει, απόσυρε την κατσαρόλα από την φωτιά, βάλε μια πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα και από πάνω το καπάκι. Άφησε το ρύζι να “κάτσει” άλλα 15 λεπτά και σέρβιρε.
Αυτό ήταν, τέλειο σπυρωτό ρύζι έτοιμο! Μπορείς να προσθέσεις λίγο πιπέρι από πάνω. Δεν χρειάζεται ούτε βούτυρο, ούτε τίποτα. Είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις. Καλή επιτυχία!
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top