ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Αν σου αρέσει η χωριάτικη τυρόπιτα, εδώ σου έχω την πιο εύκολη και παράλληλα νόστιμη
συνταγή για εσένα. Μπορείς να την κάνεις και να έχεις ένα υγιεινό και γευστικό κολατσιό για τα παιδιά, ή για να κεράσεις τους καλεσμένους σου. Αυτή η συνταγή είναι εξαιρετικά γρήγορη και δεν θα σε δυσκολέψει πουθενά.
Την χαρακτηρίζει η γεμάτη γεύση της και το πεντανόστιμο φύλλο της που ακόμα και κρύα από το ψυγείο, δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Τα υλικά της είναι λίγα και σίγουρα θα τα έχεις πάντα στη διάθεση σου για να την φτιάξεις.

Η πιο νόστιμη χωριάτικη τυρόπιτα που μπορείς να φτιάξεις!

spitiki tyropita me fullo
Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3/4 κούπας σπορέλαιο (ή λίγο λάδι, λίγο βούτυρο)
  • 100 γραμμ. βούτυρο για άλειμμα φύλλων
  • 1-1,5 κούπα νερό
  • 2 κουταλ. σούπας ξύδι
  • λίγο αλάτι
  • προαιρετικά 2 κουταλιές του γλυκού μαγιά
Για τη γέμιση:
  • 800-1000 γραμμ. αγελαδινό τυρί
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλ. σούπας σπορέλαιο
Πως το κάνεις:
aleuri nero se lekani
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε μια λεκάνη λίγο λίγο το νερό βρύσης, το αλεύρι, το ξύδι και το αλάτι μέχρι να τελειώσει σχεδόν όλο το αλεύρι (αφήνουμε και λίγο για να μην κολλάνε τα φύλλα) και να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Προαιρετικά ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι για να πλάθεται πιο εύκολα. Αν θέλουμε το φύλλο να γίνει πιο αφράτο προσθέτουμε τη μαγιά, αν το θέλουμε πιο τραγανό δεν την βάζουμε.
zimi se duo meri
Χωρίζουμε τα φύλλα σε δύο μέρη.
anoigw fillo
Αλευρώνω λίγο τον πάγκο, ανοίγω το ένα φύλλο με τον πλάστη.
boutyrwnw to fullo
Bάζω στο φύλλο βούτυρο και το διπλώνω. Ξαναβάζω βούτυρο και ξαναδιπλώνω. Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά και μετά το βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Κάνω το ίδιο και για το άλλο φύλλο.
tyri sto fullo tyropitas
Έπειτα ανοίγω με τον πλάστη τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού. Εγώ χρησιμοποιώ στρόγγυλο ταψί μεγέθους 26 εκατοστών. Βάζω το ένα φύλλο στο ταψί, αφού έχω αλείψει λίγο λάδι στον πάτο. Ρίχνω την γέμιση με το τυρί, τα αυγά, το λάδι.
pita se strroggylo tapsi
Βάζω από πάνω το άλλο φύλλο. Κόβω κομμάτια. Ρίχνω το λάδι που έχει μείνει και 4-5 κουταλιές νερό, για να γίνει τραγανό το φύλλο. Ψήνω στους 180 για 50-60 λεπτά.
Αυτή η τυρόπιτα είναι από τις πιο εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες πίτες που θα φτιάξεις. Το φύλλο της είναι ιδανικό για κάθε γέμιση και μπορείς να την διατηρήσεις στο ψυγείο για 6-7 ημέρες, χωρίς να χάσει τη γεύση της.
Καλή επιτυχία!
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top