ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
ιδέες για διακόσμηση σαλονιού
Σκέφτεσαι πώς να διαμορφώσεις τη διακόσμηση του σαλονιού σου για τη φετινή χρονιά; Το να επιθυμείς μια ριζική αλλαγή διακόσμησης είναι απόλυτα φυσικό, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση της διάθεσης σου. Η αλλαγή μπορεί να είναι σε κάποιο έπιπλο, στα χρώματα των τοίχων, ή και απλά σε κάποια αντικείμενα. Υπάρχουν πολλές ιδέες για διακόσμηση σαλονιού που μπορείς να εφαρμόσεις. Ωστόσο, οι πιο μοντέρνες ιδέες για φέτος θα σε βοηθήσουν να βρεις κάτι νέο και πρωτοποριακό για το χώρο σου.

Αν ο προϋπολογισμός σου για την αλλαγή διακόσμησης είναι σχετικά μικρός, θα πρέπει να κινηθείς έξυπνα. Υπάρχουν αλλαγές μικρού κόστους που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να μην ξοδέψεις πολλά, αλλά να κάνεις το σαλόνι σου πιο μοντέρνο. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις τους τοίχους σε μοντέρνα χρώματα που σε εκφράζουν. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να αντικαταστήσεις κάποια διακοσμητικά στοιχεία, ή τα καλύμματα στους καναπέδες. Θα ήθελες να ανακαλύψεις μερικές όμορφες ιδέες για διακόσμηση σαλονιού, βασισμένες σε μοντέρνα χρώματα;

Μοντέρνες ιδέες για διακόσμηση σαλονιού με 5 υπέροχα χρώματα!

Μινιμαλιστικές πινελιές με μαύρο

Το μαύρο χρώμα είναι πολύ της μόδας φέτος. Είναι ξεχωριστό και διαφορετικό από οτιδήποτε έχουμε συνηθίσει στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Προσφέρει στο σαλόνι μια σοφιστικέ άποψη, αλλά ταυτόχρονα πολυτέλεια, αν το χρησιμοποιήσεις σωστά. Φυσικά, το μαύρο ταιριάζει και σε μια bohemian διακόσμηση σαλονιού, αν χρησιμοποιηθεί σε μικρές επιφάνειες με ευφάνταστα σχήματα. Για παράδειγμα, τα γεωμετρικά σχέδια είναι στη μόδα και για φέτος και μπορείς να τα αξιοποιήσεις προς όφελος σου. Μια ιδέα διακόσμησης για το χώρο σου είναι να επιλέξεις μοντέρνες κουρτίνες σαλονιού με γεωμετρικά σχέδια.
Η πιο κλασική και αγαπημένη ιδέα για κουρτίνες με μαύρο χρώμα είναι, φυσικά, ο συνδυασμός με το λευκό. Είναι η αντίθεση μεταξύ των δύο χρωμάτων που θα κάνει τις κουρτίνες σου τόσο ξεχωριστές, σε συνδυασμό βέβαια με τα γεωμετρικά σχέδια. Το ίδιο μοτίβο μπορείς να ακολουθήσεις για τα μαξιλάρια του καναπέ, ή για το χαλί του καθιστικού. Φυσικά, αν σκοπεύεις να βάψεις μαύρο κάποιο τοίχο του σαλονιού, θα σου συνιστούσαμε να αρκεστείς μόνο σε έναν με αυτό το χρώμα. Προτίμησε να βάψεις τους υπόλοιπους τοίχους σε λευκό χρώμα, έτσι ώστε το σαλόνι σου να παραμείνει φωτεινό και ευήλιο.
σαλόνι μαύρο

Ρομαντικά στοιχεία σε βιολετί

Το βιολετί είναι μια από τις πιο αγαπημένες τάσεις για φέτος, επίσης. Σε αντίθεση με το μαύρο, το βιολετί είναι από μόνο του χαρούμενο και φιλόξενο σαν χρώμα. Αν σχεδιάζεις μια πολύ μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού, αλλά και ζεστή και οικεία, το βιολετί σαλόνι είναι ιδανικό για σένα. Το να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σε βιολετί αποχρώσεις δεν είναι απαγορευτικό. Ίσα ίσα που θα κάνει το σαλόνι σου πιο φιλικό και πιο ρομαντικό. Έπειτα, μπορείς να συνδυάσεις τους τοίχους με κάποιο ακόμα βιολετί στοιχείο, όπως μια βιολετί καρέκλα. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να το συνδυάσεις με βιολετί μαξιλαράκια για τους καναπέδες.
Ωστόσο, αν βάψεις τους τοίχους του σαλονιού βιολετί, δε σου συστήνουμε να τους συνδυάσεις με άλλες μεγάλες επιφάνειες στο ίδιο χρώμα. Για παράδειγμα, ένα βιολετί χαλί από μόνο του είναι πολύ καλή ιδέα, αλλά όχι και αν συνδυαστεί με τοίχους της ίδιας απόχρωσης. Αυτό συμβαίνει, γιατί η ομοιομορφία στο σαλόνι αγγίζει την υπερβολή. Προτίμησε να διατηρήσεις την ανομοιομορφία του χώρου, συνδυάζοντας το βιολετί με άλλα χρώματα, όπως λευκό, μαύρο, γκρι, ή μπεζ. Έτσι, η διακόσμηση σου δε θα μοιάζει ποτέ βαρετή.

ιδέες για διακόσμηση σαλονιούΜοντέρνοι τόνοι με γήινα χρώματα

Τα γήινα χρώματα, όπως το καφέ και το πράσινο, έχουν την ιδιότητα να μας χαλαρώνουν και να μας συνδέουν με τη φύση. Εκτός από αυτό, όμως, έχουν την τάση να ταιριάζουν και μοντέρνες διακοσμήσεις, πέρα από παραδοσιακές. Έτσι, μια διακόσμηση σε ρουστίκ στυλ έχει σαν απαραίτητα στοιχεία τα γήινα χρώματα. Ωστόσο, τα γήινα χρώματα ταιριάζουν και στις πιο μοντέρνες ιδέες για διακόσμηση σαλονιού, σε περίπτωση που ακολουθείς κάποιο άλλο στυλ. Το πράσινο, όπως και το καφέ, συνδυάζονται με πολλά χρώματα, αλλά συνδυάζονται αρμονικά και μεταξύ τους.
Με τη λογική αυτή, μπορεί να ταιριάζει στο χώρο σου το βάψιμο τοίχων σε πράσινο και καφέ. Μπορείς να τους συνδυάσεις με το παραδοσιακό ξύλινο πάτωμα του σαλονιού σου και ένα όμορφο χαλί σε καφέ και μπεζ αποχρώσεις. Η κίνηση αυτή θα κάνει το σαλόνι σου να μοιάζει πιο ζεστό, αλλά και με μοντέρνα άποψη και στυλ. Αναρωτιέσαι τι άλλα στοιχεία χρειάζονται για να απογειώσουν ένα τέτοιο στυλ διακόσμησης; Μια εύκολη, αλλά και χρήσιμη λύση, είναι τα αληθινά λουλούδια. Είτε σε μικρές γλάστρες, είτε σε ανθοδοχεία, τα αληθινά φυτά και λουλούδια φέρνουν θετική αύρα και αρμονία στο χώρο, κάτι που χρειάζεται κάθε σύγχρονο σπίτι.
σαλόνι σε γήινα χρώματα

Ένταση με κόκκινες λεπτομέρειες

Το έντονο κόκκινο είναι ένα ακόμη χρώμα που ανήκει στις φετινές τάσεις και ιδέες για διακόσμηση σαλονιού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσεις το κόκκινο χρώμα, ειδικά αν θέλεις να προσδώσεις αύρα έντασης και ζωντάνιας στο χώρο σου. Είναι γεγονός, ότι δε χρειάζονται όλα τα σαλόνια πρόσθετη χαλάρωση και ηρεμία. Κάποια σαλόνια χρειάζονται ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή το να αποκτήσουν παραπάνω χαρά και δυναμισμό στην όψη τους. Όμως, γιατί ένα σαλόνι να χρειάζεται κάτι τέτοιο; Ας υποθέσουμε ότι μέχρι πρόσφατα, το σαλόνι σου ήταν διακοσμημένο σε γκρι, λευκούς, ή μπεζ τόνους.
Αναμφίβολα, τα χρώματα αυτά είναι ιδανικά για μια όμορφη και προσεγμένη διακόσμηση σαλονιού. Το πρόβλημα είναι, πως όταν βλέπεις το σαλόνι σου έτσι για πολύ καιρό, μπορεί να γίνει βαρετό. Για το λόγο αυτό, συστήνεται να προσθέσεις κόκκινα στοιχεία στο σαλόνι σου. Η οπτική αντίθεση θα κάνει θαύματα για τη διάθεση σου. Ξεκίνα από ένα έργο τέχνης σε κόκκινες αποχρώσεις, αλλά και ένα χαλί σε κόκκινες, ή μπορντό αποχρώσεις. Δες αν το στυλ αυτό σου ταιριάζει και εξέτασε το αν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις κόκκινο χρώμα σε κάποια πιο μεγάλη επιφάνεια, όπως έναν τοίχο.
σαλόνι κόκκινο

Αρμονία με σκούρο πράσινο

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα γήινα χρώματα παραμένουν και φέτος στις μοντέρνες ιδέες για διακόσμηση σαλονιού. Πράγματι, το καφέ, το πράσινο, το μπεζ και το γαλαζοπράσινο είναι ιδανικά για μια αρμονική διακόσμηση σαλονιού. Ωστόσο, το σκούρο πράσινο αποτελεί μια κατηγορία συζήτησης από μόνο του, λόγω του ότι χρειάζεται πολλή προσοχή στη χρήση του, ώστε να γίνει με επιτυχία. Μια απόχρωση σκούρου πράσινου που έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές είναι το πράσινο της ελιάς. Είναι φυσικό, ιδιαίτερο, αλλά και σκούρο.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση σαλονιού σου, αλλά με περιορισμούς. Για παράδειγμα, θα σου συστήναμε ανεπιφύλακτα να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σε πράσινο της ελιάς, αλλά επίσης να προτιμήσεις το λευκό για το ταβάνι, ώστε να υπάρχει επαρκής φωτεινότητα. Επίσης, είναι καλή ιδέα το να έχεις έναν καναπέ σε πράσινο της ελιάς, αλλά όχι να είναι και τα διακοσμητικά μαξιλαράκια στο ίδιο χρώμα. Τα μαξιλαράκια μπορούν να έχουν μια πιο ανοιχτή απόχρωση, η οποία να κάνει μια οπτική αντίθεση.
σαλόνι πράσινο σκούρο 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top