ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η Ντενίς Μίρακλ εργαζόταν στον έλεγχο εισιτηρίων στο αεροδρόμιο όταν δύο έφηβες παρουσιάστηκαν μπροστά της και προσπάθησαν να περάσουν τον έλεγχο.

Πήρε τα εισιτήρια τους, αλλά όταν της εξήγησαν ότι πετούσαν χωρίς συνοδεία και δεν είχαν μαζί τους ταυτότητα, έγινε καχύποπτη.

Η Ντενίς κοίταξε τα εισιτήρια στο σύστημα και έκανε μια τρομακτική ανακάλυψη. Η επόμενη κίνησή της θα αποδεικνυόταν σωτήρια.

Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί όταν κυκλοφορούμε έξω. Να καταλαβαίνουμε πραγματικά τι βλέπουμε και να μην περνάμε αδιάφορα από σημεία χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται δίπλα μας.

Επίσης, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μπορούσες να φανείς χρήσιμος σε κάποιον συνάνθρωπό σου. Συνήθως σε απλά πράγματα. Να δώσεις έναχέρι βοήθειας ή οδηγίες για το πώς θα φτάσει κάποιος στον προορισμό του.

Είναι αυτές οι μικρές καλές πράξεις που λειτουργούν θετικά στην ψυχολογία μας και φτιάχνουν την ημέρα όλων μας.

Αλλά αυτό που έκανε η Ντενίς κατά τη διάρκεια της βάρδιας της στον έλεγχο εισιτηρίων του αεροδρομίου δεν θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας.

Χαιρέτισε τα δυο κορίτσια
Η Ντενίς συναντά χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα που ταξιδεύουν προς και από διαφορετικά μέρη. Σχεδόν όλοι περνούν τον έλεγχο και επιβιβάζονται στις πτήσεις τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αλλά μια μέρα, μια συνηθισμένη βάρδια θα αποδεικνυόταν εντελώς απρόσμενη και διαφορετική όταν δύο έφηβες ήρθαν μπροστά στο σημείο εξυπηρέτησης όπου εργαζόταν η Ντενίς.

Τα δύο κορίτσια ήταν 15 και 17 ετών. Έδωσαν τα εισιτήριά τους, αλλά η Ντενίς παρατήρησε κάτι περίεργο.

Κανένα από τα κορίτσια δεν είχε αποσκευές ή ταυτότητα μαζί της και δεν πετούσαν με συνοδεία κάποιου ενήλικα.

Η Ντενίς τότε αποφάσισε να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στα εισιτήρια στο σύστημα κρατήσεων για να βεβαιωθεί ότι όλα ήταν εντάξει. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν.

«Ανάμεσά τους είχαν πολλές μικρές τσάντες. Μου φαινόταν σαν να το είχαν σκάσει από το σπίτι», ανέφερε η Ντενίς στην εφημερίδα The Independent.

Κάλεσε την αστυνομία
Η Ντενίς πρόσεξε πως τα εισιτήρια είχαν αγοραστεί στο διαδίκτυο, αλλά το όνομα του αγοραστή δεν ήταν το ίδιο με τα ονόματα των κοριτσιών. Τα εισιτήρια ήταν και τα δύο ακριβά εισιτήρια πρώτης θέσης.

Τότε ανησύχησε καθώς κατάλαβε πως τα πράγματα δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι. Αποφάσισε να καλέσει τον τοπικό σερίφη, ο οποίος ήρθε αμέσως στο αεροδρόμιο για να μιλήσει στα κορίτσια. Μόνο τότε η Ντένις μπόρεσε να μάθει την αλήθεια.

Τα κορίτσια είχαν έρθει σε επαφή με έναν άνδρα που είχαν γνωρίσει στα κοινωνικά μέσα, ο οποίος προσφέρθηκε να τους πληρώσει το εισιτήριο για Νέα Υόρκη.

Τους είπε πως θα έβρισκαν δουλειά σαν μοντέλα και ότι θα εμφανίζονταν σε μουσικά βίντεο. Οι γονείς των κοριτσιών δεν είχαν ιδέα ότι θα ταξίδευαν.

Ήταν τρομακτικό, πως παρά τα όσα αυτός ο άγνωστος είχε υποσχεθεί στις νεαρές κοπέλες, τα εισιτήρια που είχε αγοράσει για αυτές ήταν χωρίς πτήση επιστροφής.

Ο σερίφης Τόντ Σάντερσον ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση είπε πως είναι βέβαιος ότι τα κορίτσια θα γινόντουσαν θύματα εμπορίας σεξ, αν η Ντενίς δεν είχε παρέμβει.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό που επρόκειτο να συμβεί ήταν να πετάξουν στη Νέα Υόρκη και να γίνουν θύματα εμπορίας σεξ.

Εκείνες υποστήριξαν ότι δεν θα επέτρεπαν να συμβεί αυτό, αλλά εγώ τους είπα ότι πιθανότατα δεν θα είχαν δυνατότητα επιλογής», ανέφερε ο σερίφης στους δημοσιογράφους.

Μια πραγματική ηρωίδα
Ο άνδρας που διατηρούσε το συγκεκριμένο προφίλ στα κοινωνικά μέσα κατάφερε να διαγράψει τον λογαριασμό του πριν η αστυνομία μπορέσει να διερευνήσει με λεπτομέρεια την υπόθεση και ακόμα δεν έχει συλληφθεί.

Η Ντενίς όμως χαίρει τώρα του θαυμασμού όλων, οι οποίοι λένε πως αυτό που έκανε ήταν πολύ ηρωικό και πιθανότατα έσωσε τη ζωή των δύο κοριτσιών.

«Είμαι υπερήφανη για την Ντενίς και για τον τρόπο που έκανε την εκπαίδευσή της πράξη για να σώσει αυτά τα παιδιά.

Είναι μια απόδειξη του κρίσιμου ρόλου που παίζουν καθημερινά τα μέλη της ομάδας μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πώς επηρεάζουν κάθε μέρα τη λειτουργία και τη ζωή του κάθε ατόμου με το οποίο έρχονται σε επαφή.

Είναι μια αληθινή επαγγελματίας με τεράστια καρδιά», είπε η προϊσταμένη της Ντενίς, η Αλέκα Τέρνερ, σε δήλωση που έκανε στην εφημερίδα The Independent.
Η αντίδραση της Ντενίς είναι κάτι που όλοι πρέπει να λάβουμε ως παράδειγμα.

Όταν έχουμε πλήρη επίγνωση του περιβάλλοντος στο οποίο κινούμαστε ή εργαζόμαστε είμαστε σε θέση να αλλάξουμε και να σώσουμε τη ζωή ενός άλλου ατόμου ή ακόμη και τη δική μας αν χρειαστεί.

Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία αν πιστεύετε και εσείς ότι η Ντενίς είναι μια πραγματική ηρωίδα!


Πηγή: http://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top