ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός δεν άφησε την ΑΕΚ να πάρει ανάσα, την διέλυσε με 3-0 στο Καραϊσκάκη και έστειλε ηχηρό μήνυμα στους ανταγωνιστές του μετά τις ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Ιντέγε, Μάρτινς, Φορτούνης, τα γκολ!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εμφάνιση από άλλον πλανήτη, μάγκωσε στις "δαγκάνες" του την ΑΕΚ και με τρομερούς τους Φορτούνη, Μάρτινς, Σεμπά και Ιντέγε έκανε θρύψαλα την "Ένωση" και έστειλε ηχηρό μήνυμα στους ανταγωνιστές του μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα με Λάρισα και ΑΠΟΕΛ.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Πάουλο Μπέντο ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με μια μεγάλη έκπληξη στην 11άδα, αφού άφησε εκτός τον Μάριν. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ντα Κόστα - Μποτία στο κέντρο της άμυνας και οι Φιγκέιρας - Ντε Λα Μπέγια στα δύο άκρα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάρτινς - Μιλιβόγεβιτς, με τους Σεμπά και Ελιουνούσι δεξιά και αριστέρα του Ιντέγε και τον Φορτούνη πίσω από τον προωθημένο Νιγηριανό.

Όσο για την ΑΕΚ, ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις παρατάσσοντας την "Ένωση" με 4-2-3-1 (όπως και ο Ολυμπιακός), με τον Ανέστη στο τέρμα, τους Λέσκοτ - Τσιγκρίνσι αμυντικό δίδυμο και τους Γκάλο - Ντίντακ στα δύο άκρα. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Γιόχανσον με τον Λαμπρόπουλο, έχοντας τριάδα μπροστά τους, τους Πατίτο, Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο και ο Μπακασέτας στην κορυφή της επίθεσης.

"Πυραυλοκίνητος" Ολυμπιακός, τρικυμία στην ΑΕΚ!

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο "Γ. Καραϊσκάκης" και η ΑΕΚ θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερή που πήγε στα αποδυτήρια μόνο με το 1-0 στην πλάτη της. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τρομερό παιχνίδι από το ξεκίνημα και δεν άφηναν τους παίκτες του Κετσπάγια να πάρουν ανάσα.

Η πίεση των γηπεδούχων "έπνιγε" την φοβισμένη ΑΕΚ και μόλις στο 6' ήρθε το γκολ για να βάλει φωτιά στο φαληρικό γήπεδο. Από λάθος του Γιόχανσον στην μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, αυτός πάσαρε στον Σεμπά στα αριστερά, και αυτός με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Ιντέγε, που από κοντά έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Το γκολ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους Πειραιώτες που έπαιζαν σαν... δαιμονισμένοι, με αυτούς της ΑΕΚ να πελαγοδρομούν και να μην μπορούν να αλλάξουν ούτε δεύτερη πάσα, ενώ δεν κατάφερναν να περάσουν ούτε το κέντρο. Στο 10' ο Σεμπά έκανε ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη.

Ο Ολυμπιακός είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Φορτούνη, ο οποίος έπεφτε ακόμα και για τάκλιν, τον Μάρτινς που έκανε φοβερή δουλειά στο κέντρο, αλλά και πολύ ορεξάτους τους Ιντέγε - Σεμπά, οι οποίοι προκαλούσαν αναστάτωση στην άμυνα της ΑΕΚ. Από την πλευρά της η ομάδα του Κετσπάγια δεν είχε καθόλου κυκλοφορία, με τραγικό κέντρο (Λαμπρόπουλος - Γιόχανσον) και πολλά λάθη στον ανασταλτικό τομέα, με την δυνατή άμυνά της να είναι το αδύνατο σημείο της.

Μετά το 25' προσπάθησε να ανέβει λίγο στο γήπεδο η "Ένωση", χάνοντας την πρώτη καλή φάση της στο 28' σε γύρισμα του Πατίτο που έδιωξε ο Καπίνο, ενώ στο 30' ο Αργεντινός σούταρε πάνω στον Μποτία από καλή θέση. Ο Φορτούνης στο 29' και στο 42' (τετ - α - τετ που έκοψε ο Λέσκοτ) και ο Μάρτινς στο 34' θα μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά το 1-0 έμεινε... περιέργως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να νιώθει... τυχερή.

Πάρτυ ο Ολυμπιακός με Μάρτινς, πουθενά η ΑΕΚ!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια αντιγραφή του πρώτου, παρόλο που ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε τόσες πολλές ευκαιρίες για γκολ. Και πάλι, όμως, ήταν κλάσεις ανώτερος από τους Κιτρινόμαυρους που ήταν σαν να μην εμφανίστηκαν στο γήπεδο.

Στο 53΄ο Φιγκέιρας έκανε τρομερή προσπάθεια αλλά η σέντρα του κατέληξε στην αγκαλιά του Ανέστη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λέσκοτ έκοψε σωτήρια την φάση του Ολυμπιακού, που πήγαινε για το δεύτερο γκολ. Στο 58' ο Πατίτο χτύπησε εκτός φάσης τον Φιγκέιρας, αλλά ο Σιδηρόπουλος και ο βοηθός δεν είδαν τίποτα, αν και θα έπρεπε να δείξουν την κόκκινη στον άσο της ΑΕΚ.

Ο μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 64' ήρθε το 2-0. Ο Λαμπρόπουλος υπέπεσε σε τραγικό λάθος στην μεσαία γραμμή, έστρωσε στον Μάρτινς που πέρασε για πλάκα στην ταχύτητα τον Λέσκοτ και με όμορφο πλασέ, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ερυθρόλευκους. Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη για την ΑΕΚ, που παρά την ευκαιρία στο 73' με το γύρισμα του Πλατέλλα και την αποτυχημένη προβολή του Μπακασέτα, δεν είχε την δύναμη να προβάλει αντίσταση.

Ο τρομερός Ολυμπιακός είχε στήσει... πάρτυ το οποίο ολοκληρώθηκε με τον πιο απίστευτο τρόπο με το γκολ του Φορτούνη στο 79'. Ο Λαμπρόπουλος πήγε να κάνει το τάκλιν για να προλάβει τον Τρικαλινό άσο, αλλή η μπάλα χτύπησε με δύναμη στα πόδια του και νίκησε με αδιανόητο τρόπο τον Ανέστη για το 3-0!

Στο 84' ο Μάνταλος αστόχησε σε τετ-α-τετ, Μπακασέτας είχε δοκάρι στο 88', ενώ ο Λέσκοτ έστειλε άουτ την μπάλα με κεφαλιά στο 89', σε ένα πεντάλεπτο που η ΑΕΚ πίεσε για το γκολ της τιμής, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το σκορ δεν άλλαξε τελικά κι έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια πανεύκολη νίκη εναντίον του "φαντάσματος" της ΑΕΚ, ξεπερνώντας με τον πιο ονειρεμένο τρόπο τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top