ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Λένε ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά. Αλλά όποια μεγάλη καταστροφή κι αν έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, αντέχουμε μέχρι το τέλος προκειμένου να επιβιώσουμε.

Γνωρίζατε όμως ότι η «Αποκάλυψη» κόντεψε να μας αφανίσει τουλάχιστον 8 φορές στο παρελθόν και την γλιτώσαμε στο «παρά πέντε»; Ή τουλάχιστον έτσι το αντιμετώπισαν τότε…

 
 
 
 
 
1. Το Dust Bowl
8 Φορές που η Ανθρωπότητα την γλίτωσε στο «παρά πέντε» και δεν είχαμε ιδέα! - Εικόνα1
Το Dust Bowl ήταν η χειρότερη ξηρασία που έχει καταγράψει η ιστορία μας, το 1930. Το Τέξας, το Κολοράντο, η Νεμπράσκα και η Οκλαχόμα, ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Η υπερβολική καλλιέργεια της γης, η εξάρτηση από ένα μικρό αριθμό καλλιεργειών και η έλλειψη βροχοπτώσεων οδήγησε στην εξάντληση του εδάφους που μετατράπηκε σε σκόνη, με τις θύελλες να μεταφέρουν παντού την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

2. Η Μαύρη Πανώλη
8 Φορές που η Ανθρωπότητα την γλίτωσε στο «παρά πέντε» και δεν είχαμε ιδέα! - Εικόνα2
Οι περισσότεροι από εμάς έχουν επίγνωση του Μαύρου Θανάτου. Ήταν μια επιδημία που «χτύπησε» την Ευρώπη κατά τον 14ο αιώνα, ενώ αναφορές θέλουν να έχει κοστίσει τη ζωή στο περίπου 50% των Ευρωπαίων. Επηρέασε την Αφρική, τη Μέση Ανατολή καθώς και την Ασία.

3. Η πείνα της πατάτας
8 Φορές που η Ανθρωπότητα την γλίτωσε στο «παρά πέντε» και δεν είχαμε ιδέα! - Εικόνα3
Στα μέσα του 19ου αιώνα, η Ιρλανδία χτυπήθηκε από σήψη. Ο λόγος ήταν η εξάρτηση από μία και μόνο καλλιέργεια (πατάτες) και οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο. Η Ιρλανδία όμως δεν ήταν η μόνη χώρα που υπέφερε. «Χτύπησε» το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Σκωτίας, ακόμη και το Βέλγιο.

4. Τριακονταετής Πόλεμος
8 Φορές που η Ανθρωπότητα την γλίτωσε στο «παρά πέντε» και δεν είχαμε ιδέα! - Εικόνα3
Ο Τριακονταετής Πόλεμος ήταν μια σειρά πολέμων στην Κεντρική Ευρώπη από το 1618 μέχρι το 1648 και κατατάσσεται ως ο τελευταίος θρησκευτικός πόλεμος των Ευρωπαίων. Έλαβαν μέρος οι μεγαλύτερες και πιο καταστροφικές συγκρούσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία.

5. Β” Παγκόσμιος Πόλεμος
8 Φορές που η Ανθρωπότητα την γλίτωσε στο «παρά πέντε» και δεν είχαμε ιδέα! - Εικόνα3
Οι επιπτώσεις αυτού του πολέμου έφτασαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με μόνο την Ανταρκτική να είναι η εξαίρεση. Το αποτέλεσμα ήταν η απόλυτη καταστροφή στην Ευρώπη και την Ασία.

Περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο από πογκρόμ, πείνα και το Ολοκαύτωμα.

6. Ευλογιά στο Βόρειο Ημισφαίριο
8 Φορές που η Ανθρωπότητα την γλίτωσε στο «παρά πέντε» και δεν είχαμε ιδέα! - Εικόνα6
Αυτή η ασθένεια έπληξε τη Βόρεια Αμερική τον 16ο αιώνα. Σκότωσε πάνω από το 60-70% του γηγενούς πληθυσμού. Ανίκανοι να σταματήσουν την ασθένεια, οι κάτοικοι προσεύχονταν ή αυτοκτονούσαν.

7. Η πτώση της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας
8 Φορές που η Ανθρωπότητα την γλίτωσε στο «παρά πέντε» και δεν είχαμε ιδέα! - Εικόνα7
Στα τέλη του 4ου αιώνα, η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε μετά από σχεδόν 500 χρόνια ακμής ως η μεγαλύτερη υπερδύναμη του κόσμου, ενώ οι ιστορικοί έχουν κάνει λίστες ατελείωτες με τα αίτια αυτής της πτώσης. Μερικά από αυτά ήταν οι επιδρομές βαρβαρικών φύλων, οικονομικά προβλήματα και η υπερβολική εξάρτηση από την καταναγκαστική εργασία, η άνοδος της Ανατολικής αυτοκρατορίας, ο επεκτατισμός και οι υπερβολικές στρατιωτικές δαπάνες, η κυβερνητική διαφθορά και η πολιτική αστάθεια, η μετανάστευση των βαρβαρικών φυλών, κ.λπ.

8. Η πτώση της δυναστείας Qing
8 Φορές που η Ανθρωπότητα την γλίτωσε στο «παρά πέντε» και δεν είχαμε ιδέα! - Εικόνα8

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, η δυναστεία Qing κατέρρευσε. Ο πληθωρισμός οδήγησε τον πληθυσμό στο να λιμοκτονεί, οι άπληστοι και οι πλούσιοι κατέλαβαν όλα τα εδάφη και υπήρξε μαζική εισροή οπίου.

Πηγή: syllogi.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top