ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Τι το'θελε να χωρίσει ο Ρώσος μεγιστάνας Βλαντίμιρ Ποτάνιν;
Όπως όλα δείχνουν η γυναίκα του είναι έτοιμη να του πάρει για διατροφή τη μισή του περιουσία. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, κοντά στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια!
Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία με περιουσία που ξεπερνά τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία παραγωγής νικελίου, την Norilsk Nickel, με τρέχουσα αξία άνω των 30 δισεκ. δολαρίων και του ανήκει κατά 30%.
Παράλληλα, ελέγχει μια εταιρία μεταφορών και υποδομών, μια φαρμακευτική εταιρία και μια εταιρία λειτουργίας χειμερινού τουριστικού θέρετρου.
Όταν αποφασίστηκε να βγει το διαζύγιο ο Ποτάνιν πρότεινε στην πρώην γυναίκα του μέσω του δικηγόρου του να της δίνει μηνιαία αποζημίωση 250.000 δολαρίων (!) καθώς και ακίνητα στη Μόσχα, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Πρόταση που η ίδια αρνήθηκε αφού όπως χαρακτηριστικά λέει στο CNN «Θέλω να δώσω τις μετοχές μου στο κράτος. Θέλω να αποφύγω εταιρικές διαμάχες. Θέλω ένα τέτοιο μεγάλο στρατηγικό κομμάτι να είναι υπό δημόσιο έλεγχο».
Παράλληλα, είπε ότι το διαζύγιο ήταν επίπονο. «Νιώθω προσβεβλημένη έπειτα από 30 χρόνια κοινού βίου» είπε. «Τον αγάπησα τόσο πολύ, ήταν ένα μεγάλο προσωπικό δράμα για εμένα».
Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι πριν από το διαζύγιο, ο Ποτάνιν είχε υποσχεθεί να δώσει τουλάχιστον το μισό της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες...
Καλή στρατηγική κίνηση θα ήταν αυτή, αλλά μάλλον έπεσε στο κενό..
loading...
 
Top