ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ακόμη πιο χαλαρά τα νέα όρια ανάληψης χρημάτων.


Μέσα στον Μάιο πιθανότατα έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls και θα αφορά τη µεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από τις επιχειρήσεις, όπως και τη διεύρυνση του ορίου για µεταφορά ποσών στο εξωτερικό από ιδιώτες.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα υπήρξε συζήτηση για το θέµα µεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος. Η νέα χαλάρωση είναι ακόµα ένα βήµα προς την πλήρη άρση των capital controls, η οποία θα σηµατοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα για το ελληνικό τραπεζικό σύστηµα. Οπως είναι γνωστό, από τον Οκτώβριο του 2018 έχουν καταργηθεί οι περιορισµοί για αναλήψεις µετρητών στο εσωτερικό της χώρας. Περιορισµός στα 4.000 ευρώ το δίµηνο ισχύει για τις µεταφορές ποσών στο εξωτερικό από ιδιώτες.

Τώρα το όριο αυτό αναµένεται να διευρυνθεί στα 5.000 µε 6.000 ευρώ το δίµηνο. Η νέα χαλάρωση θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που εισάγουν προϊόντα και πρώτες ύλες από το εξωτερικό, προκειµένου να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δραστηριότητά τους.

Σύµφωνα µε όσα ισχύουν σήµερα, επιτρέπονται οι συναλλαγές νοµικών προσώπων ή επιτηδευµατιών προς το εξωτερικό έως το ποσό των 100.000 ευρώ ηµερησίως, µε την προσκόµιση των σχετικών παραστατικών και τιµολογίων στην τράπεζα, ενώ ο επιχειρηµατίας δηλώνει πως δεν έχει καταθέσει τα ίδια παραστατικά σε άλλη τράπεζα. Για ποσά άνω των 100.000 ευρώ η έγκριση δίνεται από επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος. Με τη νέα χαλάρωση οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από τις τράπεζες.

Πηγή: Έθνος


Πηγή: http://bit.ly/2LwBW5o
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top